1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Laukaassa jopa suositellaan vierailuja vanhusten luokse, kunnan punttisalille ja nuorisotiloihin pääsee taas

Kunnan liikuntatilat, harrastustilat ja nuorisotilat avataan tulevana maanantaina. Vierailuja vanhais- ja vammaispalveluihin jopa suositellaan, kunhan terveysturvallisuudesta huolehditaan

Kunnan kuntosaleilla on käytössä käsidesiä ja tarvikkeita laitteiden ja välineiden puhdistamiseen käytön jälkeen. Kuva: Matti Myller / Yle

Laukaan koronatilanne on rauhoittunut, kun kunnassa ei kahteen viikkoon ole todettu yhtään koronatartuntaa. Koronarajoituksia on siksi päätetty nyt purkaa.

Kunnan liikuntatilat, kuntosalit ja muut harrastustilat avataan maanantaista 10. toukokuuta alkaen. Harrastustoiminnassa ja julkisten tilojen käytössä on huolehdittava mahdollisuuksien mukaan turvaväleistä ja ryhmien on syytä välttää lähikontakteja toisiin ryhmiin.

Myös nuorisotilat ovat käytössä 10. toukokuuta alkaen voimassa olevat kokoontumisrajoitukset huomioiden. Kirjasto ja kansalaisopisto tiedottavat itse muutoksista palveluissaan.

Yksityistilaisuuksiin suositellaan aluehallintoviraston 20 hengen kokoontumisrajoitusta ainakin 16. toukokuuta saakka.

Vierailut vanhus- ja vammaispalveluiden palvelusasumisyksiköissä ovat kunnan mukaan jopa suositeltavia, mutta yhteisissä tiloissa oleskelua pitäisi välttää. Paikalle saa tulla vain terveenä ja vierailun aikana tulee käyttää kasvomaskia ja suojahanskoja.

Vanhusten päivätoiminta jatkuu syksyllä sikäli kuin epidemiatilanne sen sallii.