1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Oulussa uusien koronatartuntojen määrä edelleen korkeahko – kahden sairaalan koronatartuntaketju laantumassa

Kahdeksassa uudessa tartunnassa lähteinä ovat olleet muun muassa perhe, työ ja ulkomaat. Kahta tartunnoista ei ole saatu jäljitettyä. Altistumismahdollisuuksia on ollut kuntosalilla Kynsilehdossa ja lounasravintolassa.

Oulun kaupunginsairaalassa on todettu yksi uusi tartunta työntekijällä. Uusia tartuntoja on ollut viime päivinä yksittäisiä kahden sairaalan viimeaikaiseen ketjuun liittyen. Kuva: Janne Körkkö / Yle

Oulussa on keskiviikkona todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Tartuntojen määrää kuvataan edelleen korkeahkoksi. Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja kaupunginsairaalassa jyllännyt tartuntaketju on kuitenkin laantumassa.

Torstaina todetuissa koronatapauksissa tartuntalähteinä ovat olleet muun muassa perhe, työ ja ulkomaat. Tuntemattomasta lähteestä tartuntoja on kaksi.

Oulun kaupunginsairaalassa on todettu yksi uusi työntekijän tartunta osastolla B3.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on ollut nousussa. Oulun kaupunginsairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 16 potilasta koronaviruksen aiheuttaman sairauden vuoksi ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa 12 koronapotilasta.

Oulussa altistumismahdollisuus koronavirukselle on ollut kuntosali Vocatum Kynsilehdossa viime sunnuntaina 2. toukokuuta kello 10–11 ja tiistaina 4. toukokuuta kello 6–7. Lisäksi virukselle on voinut altistua Wetterin lounasravintolassa maanantaina 3. toukokuuta kello 11–11.30.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.