1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. osakunnat

Satakuntatalo remonttiin – osakunta toivoo tukea maakunnasta: "Talo on Satakunnan eteläisin kylä"

Vuonna 1952 valmistunut Satakuntatalo sijaitsee Helsingin keskustassa. Se toimii asuntolana ja osakunnan toiminnan keskuksena.

Osakunnat
Talo Helsingissä Satakuntalainen Osakunta
Satakuntatalo sijaitsee Helsingin Kampissa. Kuva vuodelta 2019.Johannes Vihervirta

Satakuntalainen Osakunta pyytää satakuntalaisilta tukea Helsingin Kampissa sijaitsevan Satakuntatalon remonttikustannuksiin.

Vuonna 1952 valmistuneen Satakuntatalon remontti alkoi pari viikkoa sitten. Alun perin sen piti alkaa jo vuosi sitten.

Mittava remontti

Satakuntatalo toimii asuntolana ja osakunnan toiminnan keskuksena.

Noin kahdeksan miljoonaa euroa maksavan remontin kustannuksista vastaa talon omistava Satalinnan säätiö, mutta Satakuntalainen Osakunta joutuu käyttämään rakennuksen sisätilojen kunnostukseen myös omia rahojaan.

Osakunta kerää remonttia varten lahjoituksia satakuntalaisilta kunnilta ja yrityksiltä.

Rauman kanssa on jo sovittu noin 27 000 euron summasta ja myös entiseltä Honkajoen kunnalta saatiin tukea. Porin kanssa neuvottelut ovat vielä kesken. Osakunta aikoo lähiaikoina lähestyä myös satakuntalaisia yrityksiä.

Satakuntalaisen Osakunnan hallituksen jäsen Johannes Pessi toivoo, että satakuntalaiset näkevät Satakuntatalon merkityksen.

Osakunnan hallituksen jäsen Johannes Pessi sanoo, että Satakuntatalolla on edelleen iso merkitys. Osakunta edustaa satakuntalaistaustaisia korkeakouluopiskelijoita pääkaupunkiseudulla.

– Talo on Satakunnan eteläisin kylä ja yhdessä osakunnan kanssa maakuntahengen tiivistymä. Tuomme pääkaupunkiseudulla esille satakuntalaisia kuntia ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Satakuntalaisella Osakunnalla on tällä hetkellä noin 300 jäsentä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.