1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turun yliopisto

Turun yliopiston ja Åbo Akademin uusi Aurum-rakennus valmistui

Yliopistojen yhteiskäyttöön tarkoitettu Aurum-rakennus on valmistunut Turun yliopistonmäelle.

Aurum luovutettiin tilaajilleen 30.4.2021. Kuva: Suomen yliopistokiinteistöt / Wellu Hämäläinen

Turun yliopiston ja Åbo Akademin Aurum-rakennus on luovutettu tilaajilleen.

Aurumiin tulee Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta ja Turun yliopiston kemian laitos. Yhteiskäyttörakennuksessa on opetus- ja tutkimustiloja, laboratoriotiloja, kokoontumistiloja, toimistotiloja ja näihin liittyviä aputiloja, kertoo Suomen Yliopistokiinteistöt Oy tiedotteessaan.

− Aurumiin muutto yhdessä Åbo Akademin kanssa tulee tiivistämään ja syventämään pitkään jatkunutta yhteistyötämme entisestään. Esimerkiksi yhteisen analytiikkakeskuksen palveluita ja asiantuntemusta pystytään nyt laajentamaan, mikä hyödyttää sekä molempia yliopistoja että alueen yrityksiä ja muita yhteistyökumppaneita, kertoo tiedotteessa Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaani Juha-Pekka Salminen.

Rakennukseen tulee yliopistojen tilojen lisäksi ravintola, kuntosali ja muiden toimijoiden toimistotiloja. Muutot tehdään kesän aikana.

Rakennuksen pääsuunnnittelijana toimi Aihio Arkkitehdit Oy:n Piia Viitanen, Skanska Talonrakennus Oy toimi projektinjohtourakoitsijana ja Saraco Oy rakennuttajakonsulttina.