Hyppää sisältöön

Tytti Määtälle kunniamaininta Vuosikymmenen kuntajohtajana – nuorella kuntajohtajalla monia vahvuuksia

Perustelujen mukaan Määtän vahvuuksiin kuulu muun muassa hyvä yhteistyökyky. Lisäksi hän on omilla kasvoillaan tuonut tutuksi kuntajohtajan arkea sosiaalisessa mediassa ja useiden sanomalehtien kolumnistina.

Tytti Määttä toimi syntymäkuntansa Vaalan kuntajohtajana 2009–2017, tuona aikana hän oli nostamassa Vaalan kriisikuntamenettelystä menestyvien kuntien joukkoon. Kuva marraskuulta 2020 Kuhmon Tuupalan koulun pihalta. Kuva: Jarmo Nuotio /Yle

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä on saanut kunniamaininnan Vuosikymmenen kuntajohtajana. Kunnallisalan kehittämissäätiö perusteli Määtän olevan uranuurtaja nuorten kuntajohtajien keskuudessa. Määtän vahvuuksiin kuuluvat hyvä yhteistyökyky ja oikeudenmukaisuus päättäjien, virkamiesten, henkilöstön sekä kuntalaisten keskuudessa. Hän on omilla kasvoillaan tuonut tutuksi kuntajohtajan arkea sosiaalisessa mediassa ja useiden sanomalehtien kolumnistina.

Valinnan teki Kunnallisalan kehittämissäätiön hallitus yhteistyössä Suomen Kuntajohtajat ry:n kanssa.

Määttä toimi syntymäkuntansa Vaalan kuntajohtajana vuosina 2009–2017, jolloin hän oli nostamassa Vaalan kriisikuntamenettelystä menestyvien kuntien joukkoon. Määtän kuntajohtajan työura kattaa 2010-luvun.

Määttä sanoo, ettei ollut Vaalassa vielä valmis johtaja. Hän haluaa kehittyä johtajana vieläkin päivittäin. Sosiaalisessa mediassa hän haluaa olla vuorovaikuttamassa, ei ainoastaan tiedottamassa.

– Johtajuus syntyy vuorovaikutuksessa. Tulevaisuuden kuntajohtajalta vaaditaan kykyä seurata eri vuorovaikutusareenoita, palkinnostaan kiitollinen Määttä summaa.

Muun muassa Oulun kaupunginjohtajana toiminut Kari Nenonen palkittiin historian ensimmäisenä Vuosikymmenen kuntajohtajana.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.