1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. valtatiet

Valtatie 2:lle eduskuntaan tukiryhmä – puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen: "Kakkostie on jäänyt kehittämisessä varjoon muista Suomen pääteistä"

Valtatie 2:n edunvalvonnalle haetaan lisää vaikuttavuutta eduskuntaan. Tätä varten on perustettu ryhmä, jossa on mukana kansanedustajia yli puolue- ja vaalipiirirajojen.

Raskaan liikenteen määrän odotetaan kasvavan kakkostiellä lähivuosikymmenten aikana. Kuvituskuva. Kuva: Toni Määttä / Yle

Eduskuntaan on perustettu valtatie 2 -ryhmä, joka koostuu tien vaikutuspiirin kansanedustajista.

Ryhmän tavoitteena on valtatie 2 -hankkeiden poliittinen edistäminen ja vaikuttaminen. Ryhmän perustamisella haetaan edunvalvonnan tehostumista yhteistyössä yli puolue- ja vaalipiirirajojen.

– Valtatie 2 on liian kauan jäänyt kehittämisessä varjoon muista Suomen pääteistä. Siksi meillä on tarve nostaa vaikuttaminen uudelle tasolle ja koota edunvalvontaan leveämmät hartiat yli puoluerajojen. Kakkostielle tarvitaan esimerkiksi lisää ohituskaistoja ja näkyvyyttä, tiivistää tiedotteessa forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen ( kok. ) ryhmän perustamiskokouksen keskustelut.

Ryhmän perustamiskokoukseen osallistuivat ja ryhmän työhön sitoutuivat puheenjohtajana toimivan Grahn-Laasosen lisäksi kansanedustajat Eeva Kalli (kesk / Satakunta), Hilkka Kemppi (kesk / Häme), Matias Marttinen (kok / Satakunta), Arto Satonen (kok / Pirkanmaa), Timo Heinonen (kok / Häme), Jari Myllykoski (vas / Satakunta), Antero Laukkanen (kd / Uusimaa), Mirka Soinikoski (vihr / Häme) ja Petri Huru (ps / Satakunta).

Valtatie 2 on ainoa suora yhteys Porista Helsinkiin sekä Forssan seudun pääliikenneyhteys pääkaupunkiseudulle ja siten tärkeä joukkoliikenneyhteys. Tie yhdistää keskeiset työssäkäyntialueet ja on tärkeä myös sen varrella sijaitsevien kaupunkien sisäisessä liikkumisessa.

Valtatie 2 kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön asettamaan pääväyläverkostoon ja kansainväliseen TEN-T -verkkoon.

Väyläviraston ennusteen mukaan raskaan liikenteen määrä kasvaa valtatie 2:lla entisestään vuoteen 2030 mennessä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.