1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Kainuun lentomotti päättyy reilun kahden viikon päästä – Kajaanin kentälle halutaan lisää kansainvälisiä matkailijoita

Kajaaniin lentävän tanskalaisen lentoyhtiö DAT:n toimitusjohtajan ajatukset ovat positiiviset. Hän näkee Kainuun kiinnostavana mahdollisuutena kannattavalle lentoliikenteelle. Tähän tarvitaan mukaan myös kainuulaisia matkailuyrittäjiä.

Paltaniemen lentokenttä kuvattuna 2020 syyskuussa. Kuva: Antti Tauriainen / Yle

Väliaikaisesti lentomotissa ollut Kainuu avautuu reilun kahden viikon kuluttua, kun tanskalainen lentoyhtiö DAT aloittaa lennot Kajaanin lentokentälle 24. toukokuuta.

Helsingin ja Kajaanin väliset reittilennot maksetaan osin valtion pussista. Valtion tuki loppuu tämän vuoden lopussa, jonka jälkeen lennot ovat markkinaehtoisia.

DAT:n toimitusjohtaja Jesper Grunholm arvelee, että markkinaehtoinen lentäminen on mahdollista, mutta kokee että yhteistyötä tarvitaan, jotta se on myös kannattavaa.

– Haluamme tehdä yhteistyötä kainuulaisten matkailuyrittäjien kanssa. Uskon, että sen turvin onnistumme.

Kajaanin kentälle halutaan lisää myös kansainvälisiä matkailijoita. Toistaiseksi kansainvälisiä matkailijoita Kajaanin lentoliikenteestä on vain noin 10 prosenttia.

Kansainvälisiä markkinoita varten on perustettu Arctic Lakeland -brändi, jolla pyritään saamaan lisää kansainvälisiä vierailijoita Kainuuseen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.