Hyppää sisältöön

Nyt ei kannata lähteä kesäkumeilla liikenteeseen – Kainuuseen odotetaan lumimyräkkää torstain ja perjantain välille

Lumimyräkkä saavuttaa nähtävästi torstai-illasta maakunnan. Finntrafficilta kehotetaan vaihtamaan talvirenkaat takaisin auton alle, jos on pakottava tarve lähteä liikenteeseen. Ajokeli muuttuu iltaa kohden heikoksi.

Talvirenkaat näyttävät turvallisimmilta vaihtoehdolta torstain ja perjantain välissä. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Kainuuseen on luvassa lumimyräkkää, joten kesärenkailla ei pidä lähteä liikenteeseen, varoittaa liikenteenohjauksen ja -hallinnan palveluita tarjoava Finntraffic.

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi tänään illalla lumipyryn ja voimistuvan puuskittaisen tuulen vuoksi jatkuen talvisena ainakin huomiseen perjantaihin.

– Kelit muuttuvat iltaa kohti kehnoiksi, joten jos kesärenkaat on jo vaihdettu, on syytä miettiä talvirenkaiden vaihtoa takaisin. Kesärenkailla ei kannata lähteä nyt luistelemaan lainkaan, sanoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Juha Tuomalan mukaan Kainuussa lumikertymä on näillä näkymin maakunnan länsiosan 10 sentistä aina itäosien 20 senttiin. Lumisateen odotetaan alkavan Kainuun korkeudella torstaina kello 21 aikoihin ja olevan voimakkaimmillaan perjantaina aamuyöllä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.