1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turun Aninkaistenkadulla rasistisesti riehunut mies vangittiin – terroristinen tarkoitus selviää jatkotutkinnassa

Mies rikkoi Aninkaistenkadun liikkeiden ikkunoita ja solvasi rasistisesti sisällä olleita ihmisiä. Mies on kuulustelussa tunnustanut omaavansa äärioikeistolaisen ajatusmaailman. Vihan kohteena ovat erityisesti muslimit.

Turussa Aninkaistenkadulla riehunutta miestä esitetään vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa torstaina. Arkistokuva. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut tänään torstaina Turussa Aninkaistenkadulla viime viikolla riehuneen miehen.

Vuonna 1997 syntynyt turkulainen mies rikkoi kadulla ikkunoita ja huusi rasistisesti liikkeiden sisällä oleville ihmisille. Mies on tunnustanut kuulustelussa omaavansa äärioikeistolaisen ajatusmaailman ja halunneensa kohdistaa tekonsa erityisesti muslimeja kohtaan.

Miestä epäillään tapon yrityksestä, laittomasta uhkauksesta, virkamiehen vastustamisesta, vahingonteosta ja kahdesta pahoinpitelystä. Mies on ollut aiemminkin poliisin kanssa tekemisissä.

Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Juha Kainosen mukaan epäily terroristisesta tarkoituksesta selviää jatkotutkinnassa.

– Pohdimme asiaa yhdessä syyttäjän kanssa, jos tutkinta ja tunnusmerkit antavat viitteitä terrorismin suuntaan. Kyseeseen voi tulla pelon aiheuttaminen väestöön, jota kautta terroristinen tarkoitus voisi täyttyä.

Kantosen mukaan Turussa ei ole lähiaikoina noussut esiin laajempaa ulkomaalaistaustaisiin kohdistunutta häirintää.

Maariankadun puukottaja edelleen vapaana

Poliisi ei vielä ole tavoittanut vappuaattona Turussa Maariankadulla miestä puukottanutta henkilöä.

Poliisilla on tekijästä tuntomerkit. Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Mies puukotti toista miestä vappuaattona iltapäivällä Maariankadulla. Puukotettu mies joutui sairaalahoitoon.