1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pitsi

Rauman Pitsiviikko järjestetään heinäkuussa – lopullinen toteutustapa selviää alkukesän aikana

Rauman Pitsiviikko järjestetään heinäkuun puolivälissä. Perinteisen kaupunkifestivaalin toteutuksessa varaudutaan kuitenkin muutoksiin, kunnes heinäkuun kokoontumisrajoitukset ovat selvillä.

Pitsiviikko järjestetään Raumalla kesällä jo 51. kerran. Arkistokuva vuodelta 2010. Kuva: Tuuli Liekari / YLE

Rauman Pitsiviikko järjestetään 17.–25.7. Kaupunkifestivaalin ohjelma ja tapahtumapaikat suunnitellaan niin, että tapahtuma pystytään toteuttamaan turvallisesti ja voimassa olevia viranomaisohjeita noudattaen.

Kaupungin lisäksi tapahtuman ohjelmaa työstävät kymmenet raumalaiset yhdistykset ja yksityiset tahot, jotka ovat mukana järjestämässä kulttuuriohjelmaa yhdeksälle päivälle.

Tarvittaessa tapahtuma järjestetään osin tai kokonaan etänä.

– Onneksi Pitsiviikko on tapahtumana sellainen, ettei sen tunnelma juuri kärsi tapahtuman mittakaavan muutoksesta. Pitsiviikko on houkutteleva ja kiinnostava tapahtuma myös pienimuotoisemmin järjestettynä, uskoo tiedotteessa Rauman museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari sanoo.

Järjestäjät ovat jo päättäneet joka tapauksessa, että myöhäiseen iltaan jatkuvia tapahtumia ei Pitsiviikolla tänä kesänä järjestetä. Iltaohjelma päättyy klo 21 ja ohjelma keskittyy koko perheelle sopiviin päivätapahtumiin. Perinteisestä ohjelmasta jäävät pois Savilanpuiston konsertit.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.