1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansanedustajat

Eduskuntaan työryhmä kakkostien puolesta

Kakkostien kehittämistä haluaa kymmenkunta kansanedustajaa. Työryhmään on sitoutunut kansanedustajia useista maakunnista. Tavoitteena on muun muassa saada paikoin kapealle valtatielle ohituskaistoja.

Kakkostietä remontoitiin pätkittäin viime vuosikymmenellä. Kuva: YLE

Joukko kansanedustajia on perustanut eduskuntaan työryhmän ajamaan kakkostien edunvalvontaa. Ryhmässä on mukana hämäläisiä, satakuntalaisia ja pirkanmaalaisia kansanedustajia sekä yksi edustaja Uudeltamaalta.

Kakkostien asioita ajamaan ovat sitoutuneet kansanedustajat Eeva Kalli (kesk.) Satakunnasta, Hilkka Kemppi (kesk.) Hämeestä, Matias Marttinen (kok.) Satakunnasta, Arto Satonen (kok.) Pirkanmaalta, Timo Heinonen (kok.) Hämeestä, Jari Myllykoski (vas.) Satakunnasta, Antero Laukkanen (kd.) Uudeltamaalta, Mirka Soinikoski (vihr.) Hämeestä ja Petri Huru (ps.) Satakunnasta.

Kansanedustajat sitoutuivat ajamaan kakkostien kunnon kohentamista yli puoluerajojen. Edunvalvontaryhmän kutsui koolle forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen.

– Valtatie 2 on jäänyt kehittämisestä jälkeen muista maan pääteistä. Tielle on saatava lisää ohituskaistoja ja tien näkyvyys on saatava paremmaksi, vaatii Sanni Grahn-Laasonen. Hän uskoo, että ryhmä täydentyy vielä myöhemmin.