Hyppää sisältöön

Tuleeko Tampereelle kaikkien aikojen terassikesä? Myös Särkänniemi aikoo rakentaa suurterassin huvipuistoalueelle

Terassikansalla on tulevana kesänä valinnanvaraa Tampereella. Eri puolille keskustaa on tulossa useita isoja terasseja. Särkänniemi aikoo avata omansa juhannuksena.

Särkänniemi uskoo, että suurterassista tulee huvipuiston eläväisen tunnelman ja järvimaisemien ansiosta ainutlaatuinen. Kuva: Miikka Varila / Yle

Terassi on toivoa täynnä. Näin näytetään ajattelevan Tampereella, sillä maailman saunapääkaupungissa on vireillä isoja terassisuunnitelmia.

Elämyspuisto Särkänniemi kertoo avaavansa huvipuistoon juhannuksena suurterassin. Ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi alueelle suunnitellaan myös elävää musiikkia erityisesti ilta-aikaan.

Särkänniemi hakee terassitoimintaan parhaillaan yhteistyökumppaneita nettisivullaan.

Tullikamarille jättiterassi

Terasseja suunnitellaan myös muualle keskustaan. Tullikamarin kylkeen aukiolle rakennetaan uusi terassi, johon tulee 370 asiakaspaikkaa. Kun siihen lisätään Klubin ja Tullikamarin vanhat terassit, asiakaspaikkoja on jo 620.

Havainnekuva kesäkeitaasta, jota suunnitellaan Tampereen keskustorin alueelle Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen väliin. Ajatus on tarjota ihmisille uudenlainen oleskelualue aivan kaupungin keskustassa. Kuva: WSP Finland Oy / Tampereen kaupunki

Keskustorille puolestaan tulee kesäkeidas, jossa on muun muassa paikallisten ravintoloiden myyntipisteitä. Myös Aleksis Kiven katu somistetaan Keskustorin kesäkeitaan mukaisesti. Katutilaa annetaan kivijalkayritysten käyttöön.

Lisää luvassa kesäksi 2022

Terassiuutuuksia on luvassa myös vuoden kuluttua. Tampereen hotellikentän uutuus on Lapland Hotels Arena, joka rakentuu monitoimiareenan kupeeseen. Myös areenahotellilla on kunnianhimoiset terassisuunnitelmat.

Areenahotellin terassiosasto tulee 12. kerrokseen. Sinne tulee myös kolme saunaa ja palju. Kuva: Lapland Hotels Arena

Hotellin katolle, 12 kerroksen korkeuteen, tulee terassi- ja saunaosasto Laawu. Asiakaspaikkoja on noin 300. Kattoterassilla on ravintolapalveluiden lisäksi kolme saunaa ja palju.

Hotelli valmistuu tänä vuonna loppuvuodesta, samaan aikaan kuin areena. Myös saunamaailma avautuu silloin.

Areenahotellin kattoterassille tulee hiiligrillein varustettu keittiö, joka on avoinna kesäaikaan. Saunaosasto on käytössä ympäri vuoden. Kuva: Lapland Hotels Arena

Lue lisää:

Tampereen keskustan kesäkeidas toteutuu, kunhan autoille jää tarpeeksi pysäköintipaikkoja

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.