1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saimaan kanava

Saimaan kanavavaltuutettu vaihtuu – tehtävää alkaa hoitaa kansliapäällikkö Minna Kivimäki

Saimaan kanavavaltuutetun tehtävä on luottamustoimeen verrattava määräaikainen tehtävä. Kanavavaltuutettu hoitaa Saimaan kanavan käyttöä, liikennettä ja kehittämistä koskevia tehtäviä.

Minna Kivimäki aloittaa kesäkuun alussa sekä liikkenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkönä että Saimaan kanavavaltuutettuna. Kuva: Petri Raivio / Yle

Saimaan kanavavaltuutettu vaihtuu.

Valtioneuvosto on nimittänyt Minna Kivimäen Saimaan kanavavaltuutetun tehtävään 1.6.2021-31.5.2026 väliseksi toimikaudeksi.

Kivimäki on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hänet valittiin hiljattain liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäälliköksi. Siinä tehtävässä hän aloittaa niin ikään kesäkuun alussa.

Saimaan kanavavaltuutetun tehtävä on luottamustoimeen verrattava tehtävä.

Kanavavaltuutettu vastaa Saimaan kanavaa koskevien kantojen yhteensovittamisesta ja huolehtii Saimaan kanavan Venäjälle kuuluvan osan ja siihen liittyvän alueen vuokraamisesta Suomen tasavallalle.

Kanavaltuutettu huolehtii myös Saimaan kanavan kautta tapahtuvasta alusliikenteestä, Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välillä tehdyn Saimaan kanavan vuokrasopimuksen täytäntöönpanoon liittyvistä tehtävistä sekä Saimaan kanavan alusliikenteen kehittämisestä.