Akkutuotantolaitoksen sijaintipaikaksi valikoitui Mikkeli – työllistää 30 henkilöä

Yritys valmistaa korkean suorituskyvyn akkuja ja on etsinyt sopivaa kuntaa tuotantolaitokselleen. Pääkonttorin sijainti säilyy Helsingissä.

Geyser Batteriesin toimitusjohtaja Andrey Shigaev. Kuva: Merja Siirilä / Yle

Korkean suorituskyvyn akkuja tekevä Geyser Batteries on ilmoittanut tuotekehitys- ja tuotantolaitoksen sijoittamisesta Mikkeliin. Tuotantolaitoksen on arvioitu aloittavan toimintansa vuonna 2022 ja työllistävän alkuvaiheessa noin 30 henkilöä.

– Mikkeli tarjoaa meille hyvät yhteydet, soft-landing -palvelua, tutkimusyhteistyömahdollisuuksia sekä paljon tukea. Arvostamme suuresti Mikkelin yhteistyökykyä. Tuotantolaitoksen lisäksi alueen tarjoamat yritysyhteistyömahdollisuudet kiehtovat meitä, ja olemmekin käynnistämässä alueella sähkönjakeluverkkojen pilottihanketta. Odotamme innolla yhteistyötä Mikkelin kanssa ja yrityksemme kasvua siellä, kertoo Geyser Batteries Oy:n toimitusjohtaja Andrey Shigaev tiedotteessa.

Geyser Batteries on yksityisten pääomasijoittajien ja Business Finlandin tuella tehnyt vuosien 2019-2021 aikana työtä uudenlaisen akkuteknologiansa tuotannon automatisoimiseksi. Yritys on myös vastikään palkittu innovaatiokilpailussa.

Tuotanto Mikkelissä käynnistetään olemassa olevissa vuokratiloissa, jotka soveltuvat akkutuotantoon.

Yhtiö kilpailutti tuotantotilojaan varten kahdeksan suomalaiskuntaa.