Hyppää sisältöön

Vaasa ei kelvannutkaan Geyser Batteriesin akkutehtaan paikaksi

Vaasalaislähtöinen yritys Geyser Batteries perustaa akkutehtaan yllättäen Mikkeliin. Vaasa ei pärjännyt kilpailussa.

Toimitusjohtaja Andrey Shigaev esittelee Geyser Batteriesin akkuinnovaatiota. Kuva: Yle/Merja Siirilä

Vaasalaislähtöisen palkitun startup-yrityksen Geyser Batteriesin uusi tuotantolaitos meni sivu suun Vaasalta. Yritys perustaa akkutehtaansa Mikkeliin.

Geyser Batteries kertoi pari vuotta sitten suunnittelevansa kehitys- ja tuotantotilojen perustamista Vaasaan. Nytkin Vaasa oli mukana kahdeksan paikkakunnan vertailussa, mutta ei pärjännyt.

– Se oli kokonaisuuksien summa. Sijainnilla on merkitystä, minkälaisia yhteistyömahdollisuuksia on olemassa, miten on työvoimaa saatavilla, yliopistoja ja muuta. Ja minkälaisia tukipaketteja kunta pystyy tarjoamaan, listaa hallintovastaava Anu Rousku.

Pohjanmaan rannikkoalueelle on keskittymässä akkuteollisuuteen liittyvää toimintaa. Muutama viikko sitten Vaasa kertoi aiesopimuksesta, joka on kirjoitettu akkumateriaalivalmistaja Johnson Mattheysin kanssa. Sekään ei ratkaissut.

– Kyllä sitäkin pohdittiin ja kaikkia vaihtoehtoja on pohdittu pitkään, sanoo Rousku.

Hän ei sulje pois sitä, että yritys jossain vaiheessa laajentaisi usealle paikkakunnalle, mutta vielä se ei ole ajankohtaista. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä.

Uuden tuotantolaitoksen on arvioitu käynnistävän toimintansa vuonna 2022 ja työllistävän alkuvaiheessa noin 30 työntekijää.

Geyser Batteries sai viime vuonna Energia-innovaatiopalkinnon ja sitä on pidetty potentiaalisena startup-yrityksenä. Yritys kehittää ja valmistaa uudentyyppisiä suuritehoisia ja vesipohjaisia akkuja.

.
.