1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ylinopeus

Nuorilta kuskeilta on pistetty kortteja hyllylle rajuista ylinopeuksista Forssassa

Hämeen poliisi varautuu sakkolappujen jakamiseen vielä kiivaammin, kun mopoilijat lähtevät sankoin joukoin liikkeelle. Forssan keskusta-alueella poliisi on napsinut liikenteestä todella suuria ylinopeuksia.

Ylinopeus
Mopeder som står parkerade.
Hämeen poliisi arvioi, että mopoilun lisääntyessä, poliisi kirjoittaa sakkolappuja vielä viime viikkoja enemmän.Nicole Hjelt / Yle

Nuoret kuskit ovat kiihdyttäneet viime aikoina hurjia ylinopeuksia Forssassa. Hämeen poliisista kerrotaan, että kaupunkialueella on ajettu järjettömiä ylinopeuksia ja poliisi on ottanut ajokortteja hyllylle.

Nuori kuski jäi poliisin haaviin vastikään ajaessaan autolla 40 kilometrin rajoitusalueella sataa kilometriä tunnissa. Mopopoika puolestaan kärähti ajettuaan viritetyllä mopolla niin ikään 40 kilometrin rajoitusalueella 115 kilometriä tunnissa ja lähti päätteeksi poliisia karkuun.

Kun nuoret keväämmällä vielä enemmän lähtevät liikkeelle kaksipyöräisillä, meno edelleen yltyy, uskoo rikoskomisario Tomi Repo Hämeen poliisista.

– Seuraamuksia tulee, poliisi antaa ajokieltoja ja sakkoja. Harmittaa nuorten puolesta. Kun nuori menettää ajokorttinsa, hänen siirtymisensä työelämäänkin saattaa siirtyä.

Forssassa nuoret kiihdyttelevät usein myös Prisman pysäköintialueella.