Hyppää sisältöön

Eura, Eurajoki ja Nakkila koronan leviämisvaiheessa, muu Satakunta epidemian perustasolla

Satakunnan koronatilanne on edelleen varsin rauhallinen. Muu maakunta on epidemian perustasolla, mutta Eura, Eurajoki ja Nakkila ovat leviämisvaiheessa. Kokemäen tilanne on rauhoittunut.

Koronarokotukseen käytettäviä ruiskuja rokotuspisteessä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Koronaepidemia on viikon aikana pysynyt Satakunnassa pääosin hyvänä. Taudin ilmaantuvuus on 25,1 tapausta 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Tapausia on 54 kappaletta, joista Raumalla ja Eurajoella 12, Porissa 10, Eurassa kahdeksan ja Nakkilassa seitsemän. Karviassa tapauksia on ollut neljä.

Maakunta on lähes kokonaan perustasolla. Euran lisäksi nyt myös Eurajoki ja Nakkila ovat kuitenkin leviämisvaiheessa. Kokemäki ei ole enää leviämisvaiheessa. Eurajoen ja Nakkilan tartuntamäärää selittävät perheissä levinneet tartunnat.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä korostaa, että epidemia ei ole ohi. Sairaalahoidossa on yksi potilas, Satasairaalan vuodeosastostolla. Suuri osa maakunnan koronatartunnoista on brittivarianttia. Intialaista varianttia ei ole vielä todettu.

Harrastustoimintaa lisää auki?

Rajoituksia puretaan varovaisesti ja vähitellen. Ylioppilasjuhlat voidaan pitää kouluissa, mutta tarkemmat ohjeet täsmentyvät myöhemmin. Yleisöä ei pitäisi kutsua paikalle.

Aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa suositellaan pidettäväksi keskeytettynä koko Satakunnassa edelleen ainakin 16.5. asti. Tilannetta arvioidaan viikoittain.

Tavoitteena on avata aikuisten sisällä tapahtuvaa ryhmäharrastustoimintaa esimerkiksi kansalais- ja työväenopistoissa 17.5. alkaen. Muuta harrastustoimintaa on päätetty avata jo aiemmin.

Tilaisuuksissa rajoitukset jatkuvat

Työryhmä suosittaa, että yli kymmenen ihmisen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. 14.5. saakka on voimassa määräys, että yleisötilaisuuksia ei pidetä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin turvallisuusohjeita noudattaen järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kuusi ihmistä.

Rajoitus voi muuttua huomenna perjantaina, mikä voisi mahdollistaa yleisön ottamisen Rauman Lukon kiekkoliigan finaalipeleihin. Lukko on toivonut voivansa myydä otteluihin jopa 600 lippua.

Tarpeetonta matkustamista kehotetaan edelleen välttämään.

Tarkemmat rajoitukset ja suositukset voi lukea Satasairaalan sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

.
.