1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rauman Lukko

Lukon toive yleisön saamisesta peleihin elää – ratkaisu huomenna?

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kertoo, että se kokoontuu ylimääräiseen istuntoon perjantaina. Tarkoitus on keskustella tapahtumien yleisömäärien rajoituksista, kun Satakunta on siirtynyt koronaepidemian perustasolle.

Rauman Lukko
Aleksi Saarela kuvassa
Rauman Lukon Aleksi Saarela.Mika Kylmäniemi / AOP

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontuu huomenna perjantaina ylimääräiseen istuntoon pohtimaan tapahtumien yleisörajoituksia. Taustalla on koronaepidemian siirtyminen perustasolle.

Tällä hetkellä on voimassa 14.5. saakka rajoitus, että paikalle yleisötapahtumiin voisi tulla vain kuusi ihmistä. Jääkiekkoseura Rauman Lukko on toivonut, että kiekkoliigan finaalipeleihin voisi ottaa jopa satoja katsojia, jos rajoitusta väljennetään.

Avi pohtii tilannetta

Alueellinen tartuntatautien torjuntaryhmä kertoo, että aluehallintovirasto on alkanut valmistella muutosta. Virasto kuitenkin odottaa valtioneuvoston uusia päätöksiä.

– Koska tilanne on nyt epäselvä, päätettiin järjestää huomenna ylimääräinen kokous. THL tuo huomiseen kokoukseen oman kantansa asiaan. Tässä vaiheessa viranomaisten yhteinen näkemys on, että julkisten tapahtumien kokoontumisrajoituksia tulee lieventää, mutta tämän pitäisi tapahtua hallitusti. Päätöksissä tulee noudattaa valtakunnallista strategiaa ja niiden tulee perustua riskinarvioon kokonaistilanteesta, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä ja johtajaylilääkäri Petteri Lankinen kirjoittavat.

Ylen torstaina tavoittama Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf suhtautuu tilanteeseen realistisesti. Hänen mukaansa kaikkeen on varauduttu. Myönteistä päätöstä toivotaan, mutta sekään ei Lukkoa yllätä, jos rajoitus säilyy tiukkana.

Lue lisää: Eura, Eurajoki ja Nakkila koronan leviämisvaiheessa, muu Satakunta epidemian perustasolla

Tarkemmat rajoitukset ja suositukset voi lukea Satasairaalan sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Satakunnassa tästä linkistä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta