1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Myräkästä huolimatta rauhallinen yö liikenteessä Kainuussa – aamuun mennessä yksi ojaanajo Suomussalmella

Kainuussa lunta on perjantaiaamuun mennessä kertynyt eniten Kuhmoon, jossa sitä yön aikana on tullut 13 senttimetriä Ilmatieteen laitoksen mittausasemalle. Aamulla lunta tulee vielä lisää, matalapaineen alueen arvioidaan poistuvan Kainuun pohjoisosista iltakuuteen mennessä.

Kainuu
Lunta satoi useita senttejä Kainuuseen toukokuun toisella viikolla 2021, kuvassa pensaan päälle kertynyttä lunta
Illan ja yön aikana kertynyttä lunta pihapensaan päällä Vuokatissa. Sotkamon Kuolanniemen mittausasemalla lunta oli kertynyt varhaiseen perjantaiaamuun mennessä seitsemän senttiä.

Kajaanissa varhaisaamuun mennessä lunta oli kertynyt neljä senttiä. Suomen lumiennätys torstain ja perjantain väliltä kirjataan Ilomantsiin Pohjois-Karjalaan, jossa lunta oli kertynyt 20 senttiä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka kertoo, että Kuhmon 13 senttiä voi vielä kasvaa. Lumentulolle ei näy loppua.

– Sateet pyörivät Kainuussa, eivät ole heti väistymässä. Voimaikkain sade on menossa nyt, Punkka summaa.

Viimeistään illansuussa on sadealue väistynyt Kainuun pohjoisosista. Maakunnan eteläosissa tilanne rauhoittuu iltapäivää kohden.

Takatalvesta ei Punkan mukaan Kainuussa voi puhua, kun esimerkiksi Puolangalla on lunta paikoin vielä reilu puoli metriä.

Lunta satoi useita senttejä Kainuuseen toukokuun toisella viikolla 2021
Yön ja illan aikana satanut lumi näkyi sohjona ja liukkautena tienpinnassa. Lunta tulee vielä lisää perjantaiaamun aikana. Yle / Tanja Heikkonen

Vaikka lunta yön aikana on Kainuun teille kertynyt, niin perjantaiaamuun mennessä oli tiedossa yksi ojaanajo. Se sattui varhain perjantaiaamuna Suomussalmella 5-tiellä. Pelastuslaitokselta kerrotaan selvityn ilman henkilövahinkoja. Huono keli teillä jatkuu.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.