Hyppää sisältöön

Jori Lehterä ei saanut valituslupaa – hovioikeuden tuomio huumerikoksesta jää voimaan

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa jääkiekkoilija Jori Lehterälle. Turun hovioikeuden antama tuomio jää näin voimaan. Hovioikeus langetti viime syksynä Lehterälle 15 päiväsakkoa huumausaineen käyttörikoksesta.

Jori Lehterä pelaa tällä hetkellä KHL -joukkue Spartak Moskovassa. Kuva: AOP

Korkein oikeus ei myönnä valituslupaa jääkiekkoilija Jori Lehterälle. Turun hovioikeuden viime syksynä antama tuomio jää näin voimaan.

Hovioikeus langetti viime syksynä Lehterälle 15 päiväsakkoa huumausaineen käyttörikoksesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Lehterän keväällä 2019 neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Lehterä oli hankkinut ja pitänyt hallussaan kuusi grammaa erittäin vaarallista huumausainetta ja yrittänyt ostaa samaa huumausainetta gramman.

Lehterä valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka alensi tuomion. Hovioikeuden mukaan syyttäjän asiassa esittämä selvitys ei riittänyt siltä osin kuin Lehterälle vaadittiin rangaistusta kokaiinin hankkimisesta ostamalla. Näyttö riitti kuitenkin siltä osin kuin oli kyse Lehterän yrityksestä hankkia gramma kokaiinia toukokuussa 2018.

Lehterän tuomio oli osa isoa kokaiinijuttua. Korkein oikeus hylkäsi myös neljän muun jutusta tuomion saaneen valituslupahakemuksen.

Lehterä pelaa tällä hetkellä KHL -joukkue Spartak Moskovassa.

.
.