1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Virolahti

Kaksi autokuntaa kohtasi astaloin ja teräasein varustautuneina – viikon ajan kehittyneet tapahtumat johtivat vangitsemiseen ja sairaalareissuihin

Virolahdella kahden autokunnan kahinassa oli rikoskomisarion mukaan jo poliisille tuttuja henkilöitä. Yksi on vangittu tapon yrityksestä. Kaksi joutui sairaalaan. Kahinassa käytettiin muun muassa astaloita ja teräaseita.

Kuva: Yle

Virolahdella tapahtui viime sunnuntaina väkivaltainen yhteensä seitsemän ihmisen yhteenotto.

Yhteenotossa oli mukana kaksi autokuntaa. Aseina käytettiin nyrkkien lisäksi muun muassa astaloita ja teräaseita. Lopputuloksena kaksi joutui sairaalaan. Tapahtumiin liittyy yhteensä yhdeksän ihmistä.

Rikoskomisario Mika Salminen kertoo, että viikonlopun tapahtumat ovat viimeinen merkkipaalu viikon aikana kehittyineessä tilanteessa. Salmisen mukaan viikon ajalta tehdään myös kaksi muuta rikosilmoitusta.

Salminen kertoo, että nyt tutkittavassa tapauksessa on tällä hetkellä 11 rikosnimikettä. Rikosnimikkeinä ovat väkivaltarikosten lisäksi muun muassa huumausainerikos ja liikennerikos.

Yksi kahinaan osallistuneista vangittiin käräjäoikeuden päätöksellä eilen. Häntä epäillään muun muassa tapon yrityksestä. Salminen kertoo, että kukaan tapaukseen liittyvistä henkilöistä ei ole hengenvaarassa.

Salmisen mukaan tapaukseen liittyvät henkilöt ovat poliisille ennestään tuttuja. Hän sanoo, että kahdella ryhmällä on ollut negatiivisia tuntemuksia toisiaan kohtaan. Esitutkinta on vielä kesken.

– Tiedämme jo suunnilleen, ketkä ovat pääroolissa ja ketkä ovat statisteja. Monella henkilöllä on tässä tapauksessa useita rooleja, Salminen kertoo.