Hyppää sisältöön

"Isovanhemmuus on elämän jälkiruoka", sanoo mummuista kirjan kirjoittanut tietokirjailija Tuula Vainikainen – itsekin Tuula-mummu

Turkulainen tietokirjailija Tuula Vainikainen on sitä mieltä, että mummu voi tarjota lapsenlapselleen jotain muuta kuin vanhemmat, mutta heidän toiveensa on syytä pitää mielessä. Vainikainen on Radio Suomen Sunnuntaivieraana äitienpäivänä.

Tuula Vainikainen on äiti, mummu ja tietokirjailija. Kuva: Kalle Talonen / Yle

– Isovanhemmuus on elämän jälkiruoka. Voi ottaa rusinat pullasta, mutta toisaalta, ei makeaa mahan täydeltä!

Näin sanoo mummu, äiti ja Mummu-kirjan juuri julkaissut turkulainen tietokirjailija Tuula Vainikainen.

Hänen mukaansa mummu voi tarjota lapsenlapselle jotain erilaista kuin vanhemmat, mutta vanhempien toiveet ja kasvatusmetodit on kuitenkin syytä pitää mielessä.

Vainikaisen mummu kertoo Radio Suomen Sunnuntaivieraana siitä hetkestä ja tunteesta, kun hänestä tuli mummu sekä myös omista mummuistaan ja äidistään, jolla ei ollut lainkaan omia isovanhempia.

Tuula Vainikainen sanoo ymmärtävänsä Mummu-kirjan kokoamisen jälkeen paremmin, että me olemme kaikki helmiä sukupolvien ketjussa. Sunnuntaivieras-haastattelussa kuullaan kirje syntymättömälle lapsenlapselle sekä syyt sille, miksi Vainikainen on juuri mummu eikä vaikka mummo tai mummi – eikä ”bööa”, kuten lapsenlapsi hänet yritti nimetä.

Toimittajana Tuula-mummun pihakeinussa Turun Petreliuksessa on Kalle Talonen. Voit kuunnella haastattelun alta.

Lue myös:

.
.