1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. remontti

Remonttitarvikkeiden myynti ja remontointi kiihtyy kovaa vauhtia kesää kohti – kerro, millaisia kokemuksia sinulla on remontoinnista

Vuosi sitten muun muassa terassitarvikkeet loppuivat monin paikoin. Tänä keväänä menekki on taas kovaa. Myös remonttien tekijöistä on kysyntää, mikä voi näkyä tuntihinnoissa. Jos olet teettänyt viime aikoina remontteja, voit halutessasi osallistua tämän jutun tekemiseen.

Remonttifirmoille riittää taas kysyntää. Kuva: YLE/Mikko Ahmajärvi

Kotien ja kesämökkien remontoinnissa alkaa jälleen tiukka sesonki. Nordean tuoreista korttimaksujen seurantatiedoista näkyy, että kaupoista lähtee asiakkaiden matkaan kodintarvikkeita, pienrakennusvälineitä ja rautakauppojen tuotteita kiihtyvään tahtiin.

Viime vuoden keväällä myynnissä oli selvä piikki toukokuun alussa ja touko-kesäkuun vaihteessa. Tänä keväänä kysyntä vilkastui rajusti jo huhtikuun loppua kohti.

Myös remonttien hinnat ja alan firmojen kysyntä elää. Pandemian vaikutus näkyy molemmissa.

Remontteja kilpailuttavan Talobeen sidosryhmä- ja palveluvastaava Mikko Hirvonen arvioi, että hinnat ovat nousseet kymmenisen prosenttia koronaa edeltävään aikaan verrattuna.

Urakkamaailma.fi -palvelun perustaja ja liiketoimintapäällikkö Kalle Koivuniemi arvioi, että asuinrakennusten sisätilaremonteissa hinta ei ole muuttunut, mutta piha- ja kesämökkiremonteissa hinnat liukuvat ylöspäin.

Myös rakennustarvikekauppa on lähtenyt hyvin käyntiin tänä vuonna. Bauhausin tuoteryhmäpäällikkö Janne Laakso kertoo, että kevään myötä erityisesti piharakentamisen tuotteet ovat löytäneet ostajansa. Myynti on pysynyt korkeana tai jopa kasvanut joissakin tuoteryhmissä viime vuoteen verrattuna.

Jos sinulla on kokemusta remonttien teettämisestä ja haluat osallistua jutuntekoon, voit kertoa kokemuksistasi alla olevalla lomakkeella. Jätä samalla yhteystietosi toimitukselle.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.