1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kokkola

Kokkolassa on tapahtunut koronaryöpsähdys – Seitsemän tartuntaa ja useita altistumispaikkoja

Soitessa on kirjattu perjantaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät samaan tartuntaketjuun. Altistumispaikkoja on useita ja mahdolliset altistumistilanteet alkavat jo vapunpäivältä. Altistumispaikkoja on löytynyt lisää.

Uintikeskus Vesiveijarissa on liikkunut koronavirukseen sairastunut henkilö jopa kahteen otteeseen. Kuva: Petra Haavisto / Yle

Soiten uusin tartuntarypäs käsittää seitsemän koronavirustapausta.

Koronavirukselle on tartuntojen seurauksena voinut altistua monessa paikassa Kokkolassa pitkin viikkoa. Ensimmäiset altistumiset ovat tapahtuneet vappuburssilla Mustallakarilla viime lauantaina. Soiten mukaan siellä olleet kaikki altistuneet on tavoitettu.

Soiten mukaan tartunnat liittyvät samaan tartuntaketjuun, jonka alkuperää selvitetään parhaillaan. Tiedossa olevat altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Karanteeniin on asetettu toista sataa henkilöä.

Altistumispaikat ja ajat:

Lauantaina 1.5. kello 14–18 Ravintola Mustakarin vappubrunssi, Kokkola.

Sunnuntaina 2.5. kello 15–19 Word of Faith Church Finland jumalanpalvelus, Kokkola.

Tiistaina 4.5. kello 6:30–7:30 ja 16:30–18:00 Kuntokeskus Liikku, Kokkola.

Tiistaina 4.5. kello 7–8 Uintikeskus Vesiveijari, Kokkola.

Keskiviikkona 5.5. kello 11–13 Keski-Pohjanmaan ammattiopisto (Närvilänkatu 8) Jopsteri-tapahtuma, Kokkola.

Keskiviikko 5.5. kello 15:00–16:00 keilahalli, Kokkola.

Keskiviikko 5.5. kello 19–20:30 Uintikeskus Vesiveijari, Kokkola.

Tartuntaryppään seurauksena Soiten alueella koronan ilmaantuvuus on vuorokaudessa pompannut 2,6:sta 11,6:een sataa tuhatta asukasta kohden eli alueen tautitilanne on heikentynyt huomattavasti. Soitesta muistutetaan, että tartuntoja syntyy, jos alueellisia suosituksia maskeista, turvaväleistä ja muusta hygieniasta ei noudateta.