Hyppää sisältöön

Virkistyskalastajat pääsevät taas luvan kanssa narraamaan saalista Jyväskylässä

Jyväskylä avaa virkistyskalastuskauden kahdella järvellään 8. toukokuuta. Luvan lunastaneet pääsevät kalastamaan Köhniönjärvellä ja Tuomiojärvellä. Kalastuksen valvonnasta vastaa kaupungin liikuntatoimi.

Virkistyskalastuskausi alkaa myös Köhniöllä. Uimarannalla ja laitureilla ei saa kuitenkaan virkistäytyä kalastamalla. Kuva: Antti Seppälä / Yle

Luvanvaraista virkistyskalastusta voi Jyväskylässä harjoittaa Köhniönjärvellä ja Tuomiojärvellä avovesikauden loppuun saakka. Kausi käynnistyy puolenpäivän aikaan lauantaina.

Järville ei pääse kalastamaan ilman lupaa. Kaupungin liikuntapalvelut vastaa virkistyskalastuksen valvonnasta ja lupamyynnistä sekä vuosittaisista kirjolohi-istutuksista.

Lupia myydään Monitoimitalolla, mutta luvan voi ostaa myös netistä, kalastusluvat.net-sivustolta. Luvan voi ostaa vuorokaudeksi tai koko kaudeksi.

Köhniönjärvellä kalastaminen on sallittu ainoastaan rannalta, Tuomiojärvellä kalastamiseen saa käyttää venettä ja siellä myös katiska on sallittu. Kalastaminen on kielletty uimarannoilla ja niiden laitureilla.

Tarkempia tietoja virkistyskalastuksesta Jyväskylässä löytyy kaupungin liikuntapalveluiden verkkosivulta.