1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Avi pitää kokoontumisrajoitukset voimassa HUSin, Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kuuden hengen kokoontumisrajoitusta HUSin, Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla, koska koronaepidemia on leviämisvaiheessa. Kanta-Hämeessä rajoitus säilyy kymmenessä hengessä.

Koronarajoitukset
Ihmisiä vapunpäivänä Esplanadinpuistossa.
Helsinkiläiset kokoontuivat vapunpäivänä Esplanadinpuistossa.Henrietta Hassinen / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt pitää yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoitukset ennallaan. Epidemia on edelleen leviämisvaiheessa Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla, ja näillä alueilla kokoontumiset rajataan kuuteen henkilöön.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella epidemia on kiihtymisvaiheessa, ja siellä kokoontumisrajoitus säilyy enintään kymmenessä hengessä.

Rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun saakka. Avi varautuu kuitenkin tekemään mahdollisia uusia päätöksiä nopeasti tilanteen niin vaatiessa.

Pienissäkin kokoontumisissa avi kehottaa noudattamaan turvaetäisyyksiä ja hygieniajärjestelyjä.

Lisäksi avi muistuttaa, että asiakastiloissa varmistettava edelleen turvavälien mahdollisuus. Asiakkailla tulee olla todellinen mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan laissa asiakkaiden oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan vähintään 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on kehittynyt muita Etelä-Suomen sairaanhoitopiirejä suotuisampaan suuntaan. Avi aikoo päättää kokoontumisrajoituksista Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueelle ensi viikon alussa.

Korjattu 7.5. klo 14.44: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella epidemia on kiihtymisvaiheessa, ja siellä kokoontumisrajoitus säilyy enintään kymmenessä hengessä.

Lue myös:

Koronatartuntojen määrä HUS-alueella vähentynyt, rajoituksia ja suojatoimia tarvitaan silti vielä, sanoo Markku Mäkijärvi

Suomen korkein ilmaantuvuusluku on nyt Päijät-Hämeessä – koronan virusmuunnos kasvattaa lasten osuutta tartunnoissa, mutta kouluja ei suljeta

Eksote alkaa rokottaa yli 50-vuotiaita ja muistuttaa, että tartuntojen ja leviämisen riski on olemassa, vaikka koronarajoituksia puretaan

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on otettu käyttöön uusi vierailuohje