1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakin Pieksämäen kampuksen osaamiskeskushanke askeleen eteenpäin – Essote on valmis rahoittamaan

Diakonia-ammattikorkeakoulun Pieksämäen kampukselle suunnitellaan vanhus- ja vammaistyön osaamiskeskusta. Tähän mennessä myös Opetus ja kulttuuriministeriö on luvannut rahoitusta hankkeelle, mutta ehtona molemmissa rahoituksissa on se, että Pieksämäen kampus säilyy.

Pieksämäen uudessa osaamiskeskuksessa koulutettaisiin vanhus-ja vammaistyön ammattilaisia ja tehtäisin alan tutkimusta. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos

Eilen kuntayhtymä Essote päätti eilisessä hallituksen kokouksessa lähteä mukaan diakonia-ammattikorkeakoulu Diakin Pieksämäen osaamiskeskuksen kehittämiseen.

Essote on valmis rahoittamaan Pieksämäen kampukselle suunnitellun osaamiskeskuksen kehittämistä kolmena vuonna yhteensä 80 000 eurolla. Edellytyksenä rahoitukselle on, että Diakin toiminta jatkuu Pieksämäellä.

Pieksämäelle suunnitellaan vanhus ja vammaistyön osaamiskeskusta. Essoten mukaan osaamiskeskus olisi tarpeen, sillä Itä-Suomessa on maan ikääntynein väestö sekä korkein sairastavuus.

Opetus ja kulttuuriministeriö lupasi aiemmin tukea osaamiskeskushanketta puolella miljoonalla, mikäli kampus pysyy Pieksämäellä.