Hyppää sisältöön

Aalto Haitek ajautui konkurssiin – aaltopuuteknologiaa kehittäneelle yritykselle etsitään ostajaa

Erikoispuurakenteita valmistava Aalto Haitek kaatui koronaan ja rahoituksen puutteeseen.

Kuva: Raila Paavola / Yle

Toholampinen puurakentaja Aalto Haitek on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö on jättänyt konkurssihakemuksen Pohjanmaan käräjäoikeuteen huhtikuun lopulla.

Konkurssihakemuksen mukaan yhtiön velat ovat muodostuneet varoja suuremmiksi ja yhtiö on maksukyvytön.

– Viime kädessä toiminta kaatui rahoituksen puutteeseen, kertoo toimitusjohtaja Joakim Knutar.

Yhtiöllä oli neuvotteluja lomakylähankkeista, mutta korona lopetti kysynnän, kun matkailuala seisahtui. Kymmenestä työntekijästä osa on ollut lomautettuna jo loppuvuodesta, loput vuoden alusta lähtien.

Yhtiölle etsitään ostajaa, sillä useista projekteista oli meneillään neuvotteluita. Oikeuden päätöstä odotellaan ensi viikolle, jolloin pesänhoitaja voi alkaa etsiä mahdollista uutta omistajaa.

Aalto Haitekin puurakenteita. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Aalto Haitek perustettiin Keski-Pohjanmaan Toholammilla vuonna 2017. Se valmistaa liimattomia puurakenteita, jotka perustuvat yrityksen itse kehittämään aaltopuuteknologiaan.

Vuonna 2019 yrityksen liikevaihto oli noin 435 000 euroa, ja liiketoiminnan tappio yli puoli miljoonaa euroa. Sillä oli kuitenkin suuret odotukset muun muassa viennin suhteen. Viime vuonna sen tarkoitus oli laajentaa ja rekrytoida lisää työntekijöitä, mutta korona pysäytti kehityksen.

.
.