1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Esitys: Kokoontumisrajoitukset lievenevät Satakunnassa vasta maanantaina – Lukon yleisötoive kiekkoliigan finaaleissa ei toteudu

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä esittää, että maanantaista alkaen Satakunnassa yleisötapahtumiin voisi osallistua 20 ihmistä nykyisen kuuden asemesta. Päätös on takaisku kiekkoseura Rauman Lukolle, joka on toivonut saavansa myydä satoja lippuja jääkiekon finaalipeleihin.

Koronavirus
Lukon Eetu Koivistoinen hyppää ilmaan raumalaisten finaalipaikan ratkettua. 3.5.2021
Lukon Eetu Koivistoinen hyppäsi ilmaan raumalaisten finaalipaikan ratkettua 3. toukokuuta Tampereella.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Kokoontumisrajoitukset saattavat lieventyä Satakunnassa maanantaista alkaen.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä esittää aluehallintovirastolle, että ensi viikolla Satakunnassa yleisötapahtumiin voisi osallistua 20 ihmistä.

Päätöksen muutoksista tekee aluehallintovirasto, mutta työryhmän kokouksessa oli mukana myös avin edustaja kuntien, sairaanhoitopiirin, THL:n ja ely-keskuksen edustajien lisäksi.

Lukko toivoi nopeampaa purkua

Satakunnassa erityistä mielenkiintoa on herättänyt, voiko Rauman Lukko ottaa jääkiekon finaalipeleihinsä yleisöä. Seura toivoi voivansa myydä jopa 600 lippua ottelua kohti, mutta ehdotus ei mahdollista tällaista määrää.

Lukon kaksi ensimmäistä finaalipeliä otellaan tämän viikon perjantaina ja lauantaina, joten muutos ei ehdi voimaan ennen niitä. Mahdollinen viides finaaliottelu Lukon ja Turun TPS:n välillä käydään jälleen Raumalla ensi torstaina, ja sinne voitaisiin myydä enemmän lippuja.

Liian nopea purku haitallinen

Alueellinen tartuntatautien torjuntaryhmä korostaa, että rajoituksia ja suosituksia on purettava maltillisesti, vaikka Satakunta on muutamaa kuntaa lukuunottamatta koronaepidemian perustasolla. Näin koronaepidemia ei lähde leviämään uudestaan.

– On olemassa jo näyttöä, että laajemmat vapauttamistoimenpiteet ovat johtaneet tartuntojen lisääntymiseen, ryhmä toteaa.

Jos epidemiatilanne paranee, rajoituksia voitaisiin purkaa lisää 24.5.