1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruka

Hiihtokeskusten koronatalvi oli menestys – Rukalla pohditaan uusia palveluja: koirien määrä lisääntyi myös tunturissa

Korona-ajan lemmikkibuumi näkyy luonnollisesti myös lomakohteissa. Koirien määrä on lisääntynyt Rukallakin. Paikallisjohtajan mukaan tulevaisuudessa pitää miettiä parempia palveluja koira-asiakkaille, esimerkiksi koiralatuja voitaisiin avata lisää.

Rukalla kävi kauden aikana lähes puoli miljoonaa asiakasta. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Pääosalle Suomen hiihtokeskuksista koronatalvi oli menestys.

Esimerkiksi Rukalla ja Pyhällä kaudesta tuli kaikkein aikojen paras. Hyvin sujuneen kauden pohjalta kummassakin kohteessa aloitetaan mittavia investointeja ensi vuoteen liittyen. Rukalla asiakkaita oli lähes puoli miljoonaa, jossa on peräti 12 prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna. Ulkomaalaisten turistien poissaolo vaikutti lähinnä laskettelu- ja lautailukoulujen määrään.

Kuluneen kauden asiakaskunnasta Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen nostaa esiin perheet, jotka ovat edelleen hiihtokeskuksen pääasiakaskuntaa. Parkkilaskijat, eli temppulaskijat, ovat toinen merkittävä asiakaskunta, ja määrä kasvaa Rukalla koko ajan.

– Sitten näkyi sellaista muutosta, että koirien määrä on lisääntynyt täällä tunturialueella isosti. Tulevaisuudessa pitää miettiä parempia palveluja koira-asiakkaille myös. Koirahotellia, koiratarhaa, ulkoilualuetta. Pitää katsoa voidaanko avata lisää koiralatuja tänne, Parviainen luettelee.

Henkilöstöä ei menneen kauden aikana jouduttu hiihtokeskuksissa lomauttamaan. Esimerkiksi Rukalla kausityöntekijöitä jouduttiin palkkaamaan lisää.

Lue lisää: Pallaksen rinnepäällikkö Janne Oja: "Tämä on niitä hetkiä, kun ei harmita" – hiihtokeskuksissa on päättymässä kaikkien aikojen kausi

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.