Hyppää sisältöön

Tampereen Peltolammille tulee kesäksi ilmainen puistoruokailu alle 16-vuotiaille nuorille

Uimarannalla järjestettävä puistoruokailu on maksuton ja tässä tässä mittakaavassa ensimmäinen laatuaan Tampereella.

Peltolammi on yksi Tampereen vanhimmista lähiöistä. Ensimmäiset kerrostalot alueelle rakennettiin 1960-luvun lopulla. Kuva: Antti Eintola / Yle

Peltolammin alueella Tampereella alkaa kesällä puistoruokailu. Uimarannalla järjestettävä puistoruokailu on maksuton ja tässä mittakaavassa ensimmäinen laatuaan Tampereella. Ruokailu on tarkoitettu kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille Multisilta–Peltolammi -alueella.

– Ruoka on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 12–13. Puistoruokailuun osallistuvalla tulee olla mukana oma ruokailuastia ja -välineet. Ruuan jakaa puistoruokailun henkilökunta, jolla on apunaan kesäharjoittelijoita. Ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa.

Kokeilun mahdollistaa nelivuotinen Tampere Junior -kehitysohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla.

Kesäkioski auki osallistuvan budjetoinnin tuella

Peltolammin uimarannalle on tulossa kesäksi runsaasti muutakin maksutonta ja ohjattua toimintaa. Myös kesäkioski avataan.

Kesätoimintaa järjestää alueella toimivan Me-talon väki yhdessä ison yhteistyökumppanijoukon kanssa. Mukana on myös Me-talon ja Tampereen kaupungin palkkaamana 20 nuorta kesäharjoittelijaa.

Perinteikäs Peltolammin kesäkioski sai rahoituksen kesän toiminnalle osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta. Asukkaat ehdottivat kohdetta itse. Tampereen kaupunki käynnisti viime vuonna ensimmäisen koko kaupungin laajuisen osallistuvan budjetoinnin kokeilun. Teemaksi valittiin alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten hyvinvointi.

Tampereen eteläiset asuinalueet Peltolammi ja Multisilta ovat mukana myös ympäristöministeriön käynnistämässä valtakunnallisessa lähiöohjelmassa.

Kesäkioski aloittaa toimintansa maanantaina 7. kesäkuuta ja puistoruokailu alkaa tiistaina 8. päivä. Molemmat jatkuvat heinäkuun loppuun asti.

Lue myös:

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.