1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Negatiiviset Korot

Talletustilien kustannukset rasittavat Raumaa – kaupunki siirtämässä rahaa tileiltä sijoitusrahastoihin

Talletuskorkojen painuminen negatiivisiksi on Rauman kaupungille menoerä. Rahaa talletusmaksuihin kuluu vuodessa noin 30 000 euroa. Tavoitteena on nyt pienentää kustannuksia ja siirtää rahaa turvallisina pidettyihin sijoitusrahastoihin.

Rauman kaupungintalo keväällä 2019. Kuva: Yrjö Hjelt / Yle

Miinukselle menneet talletuskorot aiheuttavat ongelmia niille, joilla on tarvetta pitää tilillä isoja rahasummia. Esimerkiksi Rauman kaupunki joutui maksamaan pankeille viime vuonna 30 000 euroa talletuspalkkioita.

Raumalla pohditaankin nyt tilillä olevien rahavarojen minimoimista ja kaupungin kassavarojen sijoittamista korkorahastoihin. Tavoitteena on säilyttää talletusvarojen reaaliarvo.

30 miljoonan euron varat tileillä

Tällä hetkellä Rauman kaupungilla on talletustileillä yli 30 miljoonaa euroa. Aikomuksena on, että jatkossa tileillä olisi niin vähän rahaa, että siitä ei tarvitse maksaa talletusmaksua.

Ylimenevä raha, enimmillään 15 miljoonaa euroa, sijoitettaisiin lyhytaikaisiin korkosijoituksiin, joita pidetään riittävän riskittöminä sijoituskohteina.

Tällä hetkellä Rauman kaupungilla on tilejä neljässä pankissa. Rahavaroista peritään talletusmaksuja pankista riippuen, jos ne ylittävät 500 000–5 000 000 euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.