Kruunuvuorenrannan viimeinen yli satavuotias huvila paloi maan tasalle – sammutustyöt jatkuivat pitkälle yöhön asti

Laajasalon Kruunuvuorenrannassa sijainneen puuhuvila-alueen viimeinen jäljellä oleva rakennus, Villa Hällebo, paloi perjantaina. Rakennuksen syttymissyy on toistaiseksi tuntematon. Pelastuslaitoksen mukaan rakennus tuhoutui palossa täysin.

Villa Hällebö paloi perjantaina isolla roihulla. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Laajasalon Kruunuvuorenrannassa sijainneen puuhuvila-alueen viimeinen jäljellä oleva rakennus, Villa Hällebo, paloi perjantaina. Rakennuksen syttymissyy on toistaiseksi tuntematon.

– Rakennus tulee tuhoutumaan palossa täysin. Se on niin hankalassa paikassa, ja se oli täyden palon vaiheessa, kun saimme hälytyksen puoli viideltä, kertoi päivystävä palomestari Vesa Paatelma Helsingin pelastuslaitokselta.

Huvila-alueelle ei pääse paloautoilla. Pelastuslaitos tavoitti palavan huvilan ensin veneellä, ja myöhemmin palopaikalle toimitettiin lisää sammutuskalustoa ja henkilökuntaa mönkijällä.

Villa Hällebolle oli julistettu purkutuomio (siirryt toiseen palveluun) syyskuussa, mutta asia oli saamassa loppusyksystä vielä uuden käänteen. Kaupunki tapasi rakennuksen kunnostamisesta kiinnostuneita tahoja vielä kuluneena talvena.

Kruunuvuoren huvilayhdyskunta saa alkunsa 1800-luvun loppupuolella. Kaikki muut Kruunuvuorenrannan huvilat ja niihin liittyneet rakennukset on jo purettu.

Villa Hällebon tuhoutumisen myötä Kruunuvuoren huvila-alueen tarina päättyy. Kuva: Vesa Marttinen / Yle

Lue myös: