1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siivoustalkoot

Tupakantumpit ja maskit saivat kyytiä koko kaupungin siivoustalkoissa

Tampereella siivottiin lauantaina yhdessä lähiympäristöä. Koko kaupungin siisteystalkoisiin ilmoittautui ennakolta noin 50 siivousporukkaa eri puolilta kaupunkia. Freelance-näyttelijät ottivat varaslähdön jo perjantaina.

Freelance-näyttelijät keräsivät roskia Tampereella
Freelance-näyttelijät keräsivät roskia Tampereella

Tampereella siivottin lähiympäristöä talkoovoimin lauantaina. Jo perinteiseen koko kaupungin siisteyspäivään ilmoittautui ennakolta noin 50 siivousporukkaa eri puolilta kaupunkia. Mukana oli esimerkiksi omakotiyhdistyksiä, taloyhtiöitä ja epävirallisempia ryhmiä.

Talkoissa kerättiin ihmisten heittämiä roskia pyöräteiden ja katujen varsilta, puistoista, lähimetsistä ja muista yleisistä paikoista. Tavalliset tamperelaiset tekevät "likaisen työn", mutta puitteet tempaukselle tarjosivat Ekokumppanit, Tampereen Infra ja Pirkanmaan jätehuolto.

Tampereen freelance-näyttelijät ottivat varaslähdön talkoisiin jo perjantaina ja lähtivät siistimään Pyhäjärven rantamaisemia Pyynikin kesäteatterin ympäristössä ja Eteläpuiston alueella. Räntäsateesta huolimatta tempaukseen osallistui parikymmentä yhdistyksen jäsentä – tuplasti enemmän kuin esimerkiksi yhdistyksen järjestämiin rentoutumistapahtumiin.

– Kun koronarajoitusten vuoksi ei voi järjestää yhteissaunomista tai jumppaa, keksittiin lähteä yhdessä siivoamaan. Tämä on ilmaista hupia – tätähän me ruvetaan harrastamaan aina, sanoi yhdistyksen puheenjohtaja Karoliina Vanne.

Vanteen roskapussiin päätyi muun muassa käytetty koirankakkapussi ja lukematon määrä tupakantumppeja. Inhokkiroskakseen Vanne nimesi käytetyn kasvomaskin.

– Ärsyttää, miksi ne eivät vaan mene roskiin.

Lähistöllä roskia keräävän kollegan Konsta Laakson mielestä yhdessä touhuaminen oli virkistävää. Hän noukki pussiinsa esimerkiksi lisää käytettyjä maskeja ja kahvimukin.

– Inhoan erityisesti nuuskapusseja ja ruiskuja. Niitäkin täältä löytyy.

Perjantaina näyttelijät olivat liikkellä omien roskapussiensa kanssa, mutta lauantain talkoisiin jäteastiat ja -säkit toimitti Pirkanmaan jätehuolto. Ennalta sovitut paikat löytyvät Ekokumppaneiden nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun). Koko kaupungin siisteystalkoisiin sai osallistua kuka vaan kello 10–13.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.