1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kokkola

Kolme tartuntaa lisää Kokkolan koronaryppäästä – infektioylilääkärin mukaan on todennäköistä, että tartuntojen määrä kasvaa vielä lähipäivinä

Kokkolassa todettiin perjantaina kolme uutta tartuntaa. Ne liittyvät samaan tartuntaketjuun, josta Soite tiedotti jo loppuviikosta. Karanteenissa on tällä hetkellä yli 150 ihmistä.

Näytteitä otettiin Soiten alueella eilen perjantaina infektioylilääkäri Marko Rahkosen mukaan ainakin pari sataa. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Soiten alueella on todettu eilen perjantaina kolme uutta koronatartuntaa. Loppuviikosta Soite tiedotti seitsemästä uudesta tartunnasta, ja eilen todetut tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun.

– Jatkotartuntamahdollisuuksia on ollut useammassa paikassa, ja tästä laajasta altistusketjusta nämä nytkin kolme ilmoitettua ovat peräisin, kertoo Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen.

Altistuspaikkoja ei ole tullut jo ilmoitettujen lisäksi Rahkosen mukaan enempää. Lähes kaikki altistuneet on tavoitettu.

– Eilisen jälkeen voi olla joitakin yksittäisiä henkilöitä, joita ei ole tavoitettu, mutta tänään viimeistään olemme heihin yhteyksissä, jos näin on, Rahkonen sanoo.

Ketjun alkuperää ei ole vielä saatu selvitettyä.

– Pyrimme nyt keskittymään siihen, että tiedossa olleet tartunnat ja heidän mahdolliset jatkotartunnat saadaan haltuun ja sitä kautta ketju sammumaan. Se on pääasiallinen tavoite tällä hetkellä.

Tartuntoja on Rahkosen mukaan odotettavissa lisää.

– Koska tässä on laaja joukko altistuneita, niin todennäköisesti tulemme ilmoittamaan lisää tartuntoja lähipäivinä altistuneiden joukosta. Se on hyvin todennäköistä.

Karanteenissa on tällä hetkellä hieman yli 150 henkilöä.

Katso täältä lisää Ylen koronauutisia Keski-Pohjanmaalle.