1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies kuolivat Sastamalassa kahden auton ja moottoripyörän kolarissa

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui ohitustilanteessa, jossa ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaan tulleeseen autoon.

Porintie oli suljettu liikenteeltä noin kuuden tunnin ajan. Kuvituskuva. Kuva: Johanna Manu / Yle

Kolme miestä sai surmansa Sastamalassa liikenneonnettomuudessa lauantai-iltana kuuden aikaan. Porintiellä eli valtatiellä 11 sattuneessa onnettomuudessa oli osallisina kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä, poliisi kertoi lauantai-iltana tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Kuolleista kaksi oli alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies. Lisäksi kolme ihmistä loukkaantui vakavasti.

Rikosylikomisario Pasi Niemisen mukaan nuoren miehen kuljettama henkilöauto oli matkalla Porin suunnasta Tampereen suuntaan Porintiellä eli valtatie 11:llä.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi muuta alle 20-vuotiasta nuorta miestä. Auton kuljettaja lähti ohittamaan toista autoa ja törmäsi omalla kaistallaan ajaneeseen, vastaantulevaan henkilöautoon. Ohittamaan lähteneen auton kuljettaja ja yksi matkustaja kuolivat ja toinen matkustaja loukkaantui vakavasti.

Vastaan tulleessa autossa pariskunta, yli 60-vuotiaat mies ja nainen, loukkaantui vakavasti. Nokkakolarissa osallisina olleisiin henkilöautoihin törmäsi vielä pariskunnan auton takaa tullut moottoripyörä, joka ajoi Tampereen suunnasta. Moottoripyörää kuljettanut keski-ikäinen mies kuoli törmäyksessä.

Loukkaantuneet kuljetettiin sairaalaan, ja tämänhetkisen tiedon mukaan heillä ei ole hengenvaaraa.

Ajo-olosuhteet olivat hyvät

Poliisi epäilee, että ylinopeus on ollut kolarin syynä tai osatekijänä. Ohittamaan lähteneen auton epäillään ajaneen ylinopeutta, mutta poliisi ei osaa vielä arvioida tarkempaa ajonopeutta.

Niemisen mukaan tällä hetkellä ei ole viitteitä siitä, että kolariin liittyisi päihteiden käyttöä, mutta poliisi tutkii asiaa.

Niemisen mukaan ajo-olosuhteet olivat hyvät onnettomuuden sattuessa. Tapahtuma-aikaan oli valoisaa ja tie oli kuiva. Kyseessä on suora tieosuus.

Alueella on voimassa sadan kilometrin nopeusrajoitus. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Tie oli suljettu liikenteeltä noin kuuden tunnin ajan.

9.5. klo 15.45 Juttua täydennetty.