1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Kokkola-Pietarsaaren lentokentän kolmeviikkoinen lentotauko päättyy tänään

Jatkossa aamun ensimmäinen lento lähtee Kokkola-Pietarsaaresta 5:45. Lennot lentää ainakin kuluvan vuoden loppuun virolainen lentoyhtiö. Myös maahuolintapalveluista vastaava yritys vaihtuu, mikä tuo mukanaan irtisanomisia.

Kokkola-Pietarsaaresta lennetään jälleen pääkaupunkiin. Kuva: YLE/Ida-Maria Björkqvist

Kruunupyyn kentällä alkoi tapahtua maanantaina kello 11 aikaan, kun hiukan myöhässä ollut Nyxairin kone saapui Kemistä. Se oli startannut Helsingistä aamulla, kävi Kemissä ja lähti taas helsinkiin Kokkola-pysöhdyksen jälkeen.

Päivä on historiallinen, sillä Kokkola-Pietarsaaren lentoja operoi alueelle uusi toimija, virolainen lentoyhtiö Nyxair.

10.5. lähtien maakunnan ja pääkaupungin väliä lennetään kolme kertaa päivässä. Myös viikonloppuisin on lentoja.

Reitillä liikennöivä konetyyppi on aiempaa nopeampi. Parhaimmillaan se taittaa Helsingin-välin alle tunnissa. Osa lennoista on Kokkola-Kemi-Helsinki- kolmiolentoja.

Viime ajat pääkaupungin ja Kokkola-Pietarsaaren väliä on lennetty vain muutaman kerran viikossa. Reittiä on lentänyt Norra Finnairin toimeksiannosta.

Nyxairin sopimus Kokkola-Pietarsaaren lennoista ulottuu vuoden loppuun.

Kokkola-Pietarsaaren kenttä hiljeni huhtikuussa kolmeksi viikoksi, kun Finnairin eli käytännössä Norran sopimus loppui. Viime vuonna lentotauko kesti seitsemän kuukautta, kun koronatauon jälkeen Finnair ei aloittanutkaan lentoja uudestaan Suomen kaikille kentille.

Ei hyvä uutinen kaikille

Maakunnan yrityselämälle uuden lentoyhtiön tulo ja lentojen jatkuminen on hyvä uutinen. Sen sijaan lentoyhtiön vaihtumisen lisäksi myös maahuolintapalveluiden eli lähtöselvityksen ja matkatavaroiden kuormauksen tarjoaja vaihtui, mikä tuo mukanaan irtisanomsia.

Kilpailutuksen jälkeen lähtöselvitystä ja kuormausta hoitaa Inter Handling Finland aiemman RTG Ground Handlingin sijasta. Vaihdoksen johdosta Kruunupyyssä pitkään töitä tehneiden RTG:n 13 työntekijän työt loppuvat.

Inter Handling hoitaa maahuolintapalveluita myös Turussa, Tampereella ja Maarianhaminassa.

10.5. kello 11.30 artikkeliin lisätty tiedot maahuolintapalveluista.

Pienille kentille lennetään taas, kun valtion tukemat reitit alkavat – ensimmäinen lento laskeutui Kemi-Tornioon maanantaiaamuna

Kokkola-Pietarsaaren kentältä lähtee kolme päivittäistä lentoa Helsinkiin – Myös varhainen aamukone palaa tarjontaan

Lennot Kokkola-Pietarsaaren kentän kautta alkavat kolmen viikon päästä

Maakunnat vetoavat pienempien lentoasemien säilymisen puolesta

Viiden maakuntakentän lentojen aloitus lykkääntyy toukokuulle koronavirustilanteen vuoksi

Reittilentojen yli 7 kuukauden hiljaiselo päättyy Kruunupyyssä tänään – aikataulut ovat kaukana toivotusta, mutta kenttä pysyy sentään auki talven yli