1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Sosterin alueella siirryttiin perustasolle – uimahalli, nuorisotilat ja kuntosalit höllentävät rajoituksia Savonlinnassa

Perustasolle siirtyminen mahdollistaa tiettyjen rajoitustoimien purkamisen. Uimahalleissa, nuorisotiloilla ja kuntosalilla ei nyt ole henkilömäärärajoituksia ja uimahallissa pääsee myös saunaan.

PikkuSaimaan uimahallissa pääsee jälleen saunaan ja uima-aika on kaksi tuntia. Arkistokuva. Kuva: Kati Rantala / Yle

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä siirrytään maanantaina 10. toukokuuta epidemian perustasolle.

Ravintolarajoitukset höllentyivät jo perjantaina ja tänään muun muassa 12-18 vuotiaiden sisäliikuntaharaastukset voivat jatkua normaalisti. Xamkin Savonlinnan kampus jatkaa vielä tämän viikon etäopetuksessa, vaikka lähipetukseen saa palata maanantaista alkanen.

Perustasolle siirtyminen mahdollistaa tiettyjen rajoitustoimien purkamisen Savonlinnan kaupungin liikunta- ja nuorisotiloissa. Esimerkiksi uimahalli PikkuSaimaan aukiolorajoitukset poistuvat ja saunat otetaan jälleen käyttöön. Myös kuntosaleille ja nuorisotiloille pääsee ilman huolta henkilömäärärajoituksista.´

Sisätiloissa on kuitenkin hyvä muistaa maskit, käsidesit ja turvavälit.

Aluehallintovirasto käsittelee kokoontumisrajoituksia tällä viikolla, siihen asti Itä-Savossa on voimassa kuudne henkilön kokoontumisrajoitus.