1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. linja-autoliikenne

Korona kurittaa yhä linja-autojen kaukoliikennettä Hämeessä

Liikennöitsijät ovat supistaneet kaukoliikenteen vuoroja Hämeessä huomattavasti. Esimerkiksi Lahden ja Turun väliset vuorot on vedetty minimiin.

Linja-autoliikenne
Expressbus
Bussiyrityksen toimitusjohtaja kuvailee kaukoliikenteen kannalta kuluvaa vuotta huonommaksi koskaan. Kuvituskuva.

Bussien kaukoliikenne on kuihtunut koronan aikana. Liikennöitsijät ovat supistaneet kaukoliikenteen vuoroja Hämeessä huomattavasti. Esimerkiksi Lahdesta pääsee bussilla Tampereelle arkipäivinä maanantaita ja perjantaita lukuun ottamatta enää vain kerran, pari päivässä.

Lahden ja Turun väliset vuorot on niin ikään vedetty minimiin. Pekolan Liikenne ajaa vuoroja ahkerammin esimerkiksi perjantaisin opiskelijoiden vuoksi.

Pekolan Liikenteen toimitusjohtaja Risto Pekola sanoo, että matkustajien määrät ovat tämän vuoden aikana huvenneet koronan vuoksi todella alas ja vuosi on ollut huonoin koskaan. Myös tilausajoissa olevista autoista valtaosa seisoo varikolla.

Valtion tuki kaupunkiseutujen liikenteelle kutistui

Hämeenlinnaan heruu valtiolta täksi vuodeksi vähemmän kaupunkiseutujen joukkoliikenteen koronatukea kuin viime vuonna.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt nyt tukea Hämeenlinnaan 315 000 euroa, kun viime syksyllä tukisumma nousi yli puoleen miljoonaan euroon.

Traficom arvioi, että kaupunkiseuduille myönnettävällä tuella pystytään korvaamaan lähes puolet lipputulojen menetyksistä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.