Hyppää sisältöön

Thamesiin eksynyt valas lopetettiin – aiemmin pelastettu eläin ei jaksanut uida takaisin merelle eksyttyään toistamiseen

Thamesiin eksynyt valas oli todennäköisesti lahtivalas. Se loukkaantui jäädessään jumiin sulkuun.

Pelastustyöntekijät irrottivat lahtivalasta Thamesilla.
Pelastustyöntekijät irrottivat lahtivalasta Thamesilla.

Thames-joessa eksynyt pieni valas on päätetty lopettaa, kertoi pelastusviranomainen yhdeksältä illalla Suomen aikaa maanantaina. Valas oli loukkaantunut eikä se jaksanut enää löytää reittiä takaisin mereen.

Valasta tarkkailleen pelastajan mukaan valas on ollut kärsivän näköinen lähes tunnin ajan, joten se päätettiin nukuttaa.

Aiemmin maanantaina vapauteen autettu valas nähtiin myöhemmin uivan Thames-joen yläjuoksulla. Pelastajien kerrottiin tarkkailevan valasta, kertoi aiemmin maanantaina Twitterissä päivityksen julkaissut vapaa toimittaja Fiona Adams.

– Valas on palannut Richmondin sulun alueelle joen yläjuoksulla, kirjoitti Adams ja julkaisi tilanteesta videon.

Väärään suuntaan uivan valaan arveltiin jo tuolloin olevan huonossa kunnossa.

– Joki päättyy, joten sillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä ja uida takaisin merelle päin, sanoi Lontoon sataman viranomainen Martin Garside Reutersille.

Pelastajat työskentelivät yömyöhään

Valas juuttui Thames-jokeen Richmondin sulussa Lontoon lounaisosassa sunnuntaina. Se on todennäköisesti lahtivalas, joka yleensä viihtyy Pohjois-Atlantilla.

Suuri joukko ihmisiä kokoontui katsomaan harvinaista vierasta ja seuraamaan pelastustöitä.

– Tuskin uskoimme silmiämme, kun näimme kaveriparan. Tällaista ei tapahdu Richmondissa joka päivä, Jake Manketo sanoi yleisradioyhtiö BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Pelastajat työskentelivät pitkään yöhön vapauttaakseen valaan pinteestään. Se saatiin irti noin neljän tunnin jälkeen ja siirrettiin turvallisempaan paikkaan.

Valas kuitenkin loukkaantui jumiutuessaan sulkuun. Eläinlääkäri arvioi eläimen kunnon varmistaakseen, että se on tarpeeksi hyvässä kunnossa vapauttamista varten, kertoi BBC.

.
.