1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentokentät

Lento-operaattorin vaihtuminen johti irtisanomisiin Kemi-Tornion lentoasemalla

Lentoasemalla maahuolinnassa työskennelleet kahdeksan työntekijää on irtisanottu.

Irtisanotut työntekijät ovat työskennelleet maahuolinnassa Kemi-Tornion lentoasemalla. Kuva: Laura Valta / Yle

Lento-operaattorin vaihtuminen Kemi-Tornion lentoasemalla on johtanut useisiin maahuolinnassa työskennelleiden työntekijöiden irtisanomisiin.

Lennot tänään aloittava virolaislentoyhtiö NyxAir ei ole jatkanut sopimusta maahuolintaa tähän asti hoitaneen RTG Ground Handling Oy:n kanssa, joka on nyt joutunut irtisanomaan Kemissä työskennelleen henkilökuntansa.

Kemi-Tornion lentoasemalla työskennelleestä maahuolinnan henkilökunnasta on irtisanottu kahdeksan työntekijää, joiden joukossa on lähtöselvitysvirkailijoita, kuormaajia sekä yksi esihenkilö.

Yt-neuvottelut päättyivät jo joulukussa, mutta lopullista päätöstä ennen jouduttiin odottamaan tulevan lento-operaattorin valintaa ja sen ratkaisua maahuolinnan toteuttajasta.

Ilmailualan unionin mukaan Nyxair ei noudata alalla noudatettavaa yleissitovaa työehtosopimusta. Liiton tietojen mukaan kahdeksan irtisanotun työntekijän työpanos ollaan korvaamassa yhdellä tai kahdella työntekijällä.

RTG Ground Handling Oy:n pääluottamusmies Santtu Kiviniemi kysyykin, olisiko liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pitänyt valvoa, että kilpailutuksen voittanut yhtiö noudattaa työsopimuslakia.

Lue myös:

Lennot Kemi–Torniosta alkavat jälleen toukokuussa

Kemin ja Kokkolan lennot kiinnostavat eniten: kaikki kilpailutuksiin osallistuneet yhtiöt jättivät tarjouksen

Viiden maakuntakentän lennoista kiinnostunut viisi yhtiötä