1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Päijät-Hämeen keskussairaalan koronatestipiste on ruuhkautunut ajoittain – odotusajat venyneet jopa yli tuntiin

Lapsiasiakkaiden määrän kasvu hidastaa näytteenottoa. Testiaikoja myös lisätään tarpeen mukaan, jotta ne eivät siirtyisi seuraavaan päivään.

Myös päivittäinen otettavien koronanäytteiden määrä on kasvanut Päijät-Hämeessä viikon aikana. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Päijät-Hämeen keskussairaalan koronatestipisteellä on ollut ajoittain ruuhkaa. Esimerkiksi lauantaina päivällä testipaikalle joutui jonottamaan jopa ylin tunnin. Testeihin oli odotettua enemmän tulijoita, ja annettavien aikojen määrää lisättiin, jotta testejä ei jouduttu siirtämään seuraavaalle päivälle.

Näytteiden ottaminen on käynyt myös hitaammin, koska lasten osuus asiakkaista on kasvanut viime viikolla. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä lisää tarvittaessa testaajien määrää, jotta pitkiä jonoja ei syntyisi.

Johtajaylilääkäri Tuomo Niemisen mukaan koronatestien määrä on kaiken kaikkiaan kasvanut viikon aikana Päijät-Hämeessä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että positiivisten näytteiden määrä kasvaisi samassa suhteessa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.