1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ounasvaara, Rovaniemi

Ounasvaaralle rakennetaan kuntoportaat – työ alkaa elokuussa, valmistumisesta ei vielä tietoa

Vajaat sata metriä pitkät portaat rakennetaan talvikävelyreitin kaupunginpuoleisen alkuosan jyrkimmän nousun viereen.

Ounasvaaralla aiotaan muun muassa uusia koko opastejärjestelmä. Kuva: Vesa Vaarama

Rovaniemen Ounasvaaralle rakennetaan kuntoportaat. Rakennustyöt alkavat kesällä, mutta vielä ei ole tiedossa, koska ne valmistuvat.

Portaiden rakentamiskustannukset koostuvat lähinnä rakennusmateriaaleista, sillä varsinaisen rakennustyön tekee ammattiopisto Redu.

– Portaiden suunnittelu on menossa ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa elokuussa, kun Redun lukuvuosi alkaa. Valmistumisaikataulua en osaa sanoa, koska paljon riippuu Redun oppilas- ja opettajatyövoiman tilanteesta, Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen mukaan Redu teki tarjouksen portaiden rakentamisesta jo pari vuotta sitten. Kaupunki lupasi hankkia materiaalit. Portaiden tekeminen on kuitenkin viivästynyt.

Liikuntajohtajan mukaan monien pitkään odottamat kuntoportaat ovat käytössä viimeistään kesällä 2022.

Vajaat sata metriä pitkät portaat rakennetaan talvikävelyreitin kaupunginpuoleisen alkuosan jyrkimmän nousun viereen.

Ounasvaaralla aiotaan myös merkitä maastopyöräilyreittejä, uusia koko opastejärjestelmä, levittää Isorakan lenkkiä, parantaa kävelyreittejä ja raivata puita.

Ounasvaaran lisäksi Rovaniemen kaupunki kunnostaa Alakorkalon uimarantaa. Uimarannasta tulee Rovaniemen ensimmäinen ja tiettävästi Lapin ainoa esteetön uimaranta. Samalla uimarantaa laajennetaan.

Ounasvaaraa ja Alakorkalon uimarantaa kunnostetaan valtion tuella. Valtio on myöntänyt lähes 100 000 euroa Rovaniemen kaupungille lähivirkistysalueiden kehittämiseen.