Hyppää sisältöön

Oulun poliisi valvoi mopoilijoiden viikonloppua: kymmeniä ajokieltoja ja sakkoja esimerkiksi törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista

Poliisi valvoi paikallisten asukkaiden toiveesta mopoilua Kempeleen, Limingan, Lumijoen ja Oulunsalon alueella. Viikonlopun aikana poliisi kirjasi yhteensä noin 70 kappaletta muun muassa ajokieltoja ja sakkoja.

Oulun poliisi valvoi mopoilua viime viikonloppuna. Kuva: Miikka Varila / Yle

Oulun poliisi jakoi viime viikonloppuna useita kymmeniä sakkoja ja huomautuksia mopoilijoille.

Poliisi teki valvontaa perjantai- ja lauantai-iltoina alueille, joista on tullut runsaasti ilmoituksia häiritsevästä moporallista. Poliisi valvoi paikallisten asukkaiden toiveesta mopoilua Kempeleen, Limingan, Lumijoen ja Oulunsalon alueella.

Liikennekäyttäytymisessä sekä ajoneuvojen kunnossa oli paljon huomauttamista. Viikonlopun aikana poliisi kirjasi yhteensä noin 70 kappaletta ajokieltoja, sakkoja, liikennevirhemaksuja ja valvontailmoituksia. Suurin osa kirjoitettiin mopolla tai mönkijällä liikkuneille.

Oulun poliisilaitokselta ylikomisario Jyrki Kivirinta toteaa, että jo lukuisista valvontapyynnöistä oli odotettavissa, että tulee paljon suoritteita.

– Sieltä löytyi törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, vakavaa piittaamattomuutta ylinopeutta ajettaessa sekä seitsemän kappaletta ajokieltoja, jotka johtuvat siitä, että mopot olivat viriteltyjä. Sen lisäksi oli pieniä vikoja mopoissa ja nelipyörissä, kun nyt myös mönkijät ovat tulleet katukuvaan.

Poliisi muistuttaa alaikäisten vanhempia varmistumaan nuorten käytössä olevien kulkupelien lainmukaisuudesta. Näin vältytään ikäviltä jälkiseuraamuksilta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.