1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Lentoyhteys Joensuusta Helsinkiin aukesi taas – Pohjois-Karjalassa uskotaan myös kaupallisesti toimiviin lentoihin

Ensimmäiselle lennolle Joensuusta Helsinkiin puolentoista kuukauden tauon jälkeen lähti yksi matkustaja. Ennen koronaa Joensuun kentältä lensi jopa 130000 matkustajaa vuodessa. Operaattorina lennoilla toimii nyt ruotsalainen Amapola.

Lentoliikenne
Lentokone kentällä
Amapolan kone lähdössä Joensuun lentokentältä.Ari Tauslahti / Yle

Joensuun lentoasemalta pääsee jälleen lentämään suoraan Helsinkiin. Valtion tukemien säännöllisten reittilentojen operaattorina toimii ruotsalainen Amapola. Sopimus kestää vuoden loppuun.

Yhteyksiä on muutama päivässä, varhain aamulla ja illalla.

Maakuntajohtaja Markus Hirvonen uskoo, että lentoliikenne jatkuu Joensuusta kun valtion tukemat lennot päättyvät. Parhaillaan neuvotellaan jatkosta.

– Uskon, että meillä riittää matkustajia myös kaupallisesti toimiviin lentoihin, kun matkailu palautuu. Siinä meillä on ollut ja tulee olemaan paljon kasvua. Tässä siirtymävaihessa voidaan tarvita yhteiskunnan tukea.

Myös kunnat ja kaupungit, maakunnan elinkeinoelämä, yritykset ja yliopisto ovat viestineet, että lentoyhteys on niille erittäin tärkeä. Maakuntajohtajana viime vuonna aloittanut Hirvonen ei aio itsekään jäädä etätapaamisten varaan kun matkustaminen on taas mahdollista.

– Vanhojen suhteiden ylläpito on mahdollista myös etänä, mutta uusien solminen vaatii kasvokkain tapaamis