1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Kolme koronatartuntaa Essoten alueella – rokotusvauhti on hurjaa

Essoten laskujen mukaan 54,8 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Kolme uutta tautitapausta ovat ensimmäiset sitten viime torstain.

Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Koronatartuntojen määrä on pysynyt maltillisena Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essoten alueella. Essote kertoi kolmesta kirjatusta tartunnasta maanantaina 10.5. Essote tiedotti edellisen kerran tartunnoista torstaina 6.5.

– Rajoitusten purkamisesta huolimatta tapausmäärät eivät ole lähteneet kasvuun. Ihmiset ovat toimineet todella vastuullisesti. Uudet virusvariantit tarttuvat herkästi, joten tilanne voi tietysti muuttua nopeasti, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Koronarokotteiden jakaminen on edennyt nopeasti. Essoten laskujen mukaan vajaat 55 prosenttia eli yli 44 000 alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Toinen rokoteannos on annettu vajaalle 7 000 henkilölle.

Yli 16-vuotiaiden riskiryhmien lisäksi rokotusvuorossa ovat terveet 1976 ja aiemmin syntyneet. Essote avaa uusia koronarokotusaikoja sitä mukaa, kun rokotteiden tulo varmistuu.