1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleksei Navalnyi

Aleksei Navalnyia hoitanut kadonnut venäläislääkäri löytyi Venäjällä

Lääkäri Aleksandr Murahovski oli poistunut metsästysmajaltaan perjantaina ja kadonnut sen jälkeen. Häntä etsittiin viikonloppuna. Tänään hän palasi omatoimisesti metsästysretkeltään ja oli paikallisten viranomaisten mukaan "normaalissa kunnossa".

Navalnyia Venäjällä tämän myrkytyksen jälkeen hoitanut lääkäri Aleksandr Murahovski on kadonnut metsästysretkellä, kertovat venäläismediat. Kuvassa Murahovski tiedotustilaisuudessa Omskissa elokuussa 2020. Kuva: Maksim Karmajev / EPA

Venäläistä oppositiojohtajaa Aleksei Navalnyia hoitanut venäläislääkäri Aleksandr Murahovski on löytynyt. Hän katosi perjantaina siperialaisessa metsässä metsästysretken aikana.

Häntä etsittiin viikonlopun ajan droonien, helikopterin ja vapaaehtoisten avulla, mutta etsinnät keskeytettiin tuloksettomina eilen sunnuntaina.

Tänään Murahovski tuli omatoimisesti ulos metsästä Baslyn kylän lähellä.

Häntä tutkittiin Bolsheukovskin aluesairaalassa ja hänen kuntonsa todettiin normaaliksi.

Jo kaksi Navalnya hoitanutta lääkäriä kuollut

Siperian Omskissa johtavana lääkärinä kaupunginsairaalassa toiminut ja sittemmin Omskin alueen terveysministeriksi noussut Murahovski oli mukana hoitamassa myrkytysoireista kärsinyttä Navalnyia. Tiukkojen neuvottelujen jälkeen Navalnyi siirrettiin ambulanssilennolla Omskista Saksaan Berliiniin jatkohoitoon.

Sittemmin kaksi Omskin sairaalan lääkäreistä on kuollut. Helmikuussa kuoli Navalnyin lääkinnällisestä koomasta vastannut 55-vuotias lääkäri Sergei Maksimishin, jonka kuolinsyyksi kerrottiin sydänkohtaus. Maaliskuussa kuoli toinen sairaalan johtavista lääkäreistä, 63-vuotias Rustam Agishev, jonka osuudesta Navalnyin hoitoon ei ole varmuutta. Agishevin kuolinsyyksi kerrottiin aivoverenkierron häiriö.

Video: Tällainen on Venäjän opposition voimahahmon Aleksei Navalnyi
Valtaeliitin vahtikoira, populisti, piikki Putinin lihassa - video kertoo kuka on Aleksei Navalnyi