1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posio

Posion uuden kunnanjohtajan tehtäväkohtainen palkka nousee yli 6600 euroon kuukaudessa

Tehtäväkohtaisen palkan päälle maksetaan vielä kokemuslisiä, mutta niiden suuruudesta ei ole vielä päätetty.

Pekka Jääskön johtajasopimus on Posion kunnan päätettävänä. Kuva: Pekka Jääskön kotialbumi

Posion uusi kunnanjohtaja saa yli 6000 euroa palkkaa.

Pekka Jääskön tehtäväkohtaiseksi palkaksi on sovittu 6 638 euroa kuukaudessa.

– Tähän tulevat päälle kokemuslisät työehtosopimuksen mukaisesti. Vähintään 5 vuotta kunnan tai siihen rinnastettavan työkokemuksella saa kolme prosenttia ja 10 vuoden kokemuksella saa kahdeksan prosenttia. Jotakin palkanlisää hänelle tulee, mutta katsomme asian tarkemmin kunnanhallituksessa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi (kesk.) sanoo.

Edellisen kunnanjohtajan Heli Knutarsin tehtäväkohtainen palkka oli runsaat 300 euroa pienempi, 6320 euroa kuukaudessa. Tähän tulivat päälle kokemuslisät. Kunnasta kerrotaan, että kunnanjohtajan tehtäväkohtaiseen palkkaan on tullut yhden prosentin yleiskorotus huhtikuun alusta.

Jääskö aloitti Posiolla virkaatekevänä kunnanjohtajana viikko sitten. Hän on virkaatekevä, koska valinnasta on valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen eikä virkavalinta ole saanut lainvoimaa.

Päätöksestä valitti Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari, joka oli Posion kunnanhallituksen ehdokas, mutta hävisi Jääskölle valtuuston äänestyksessä maaliskuussa.

Posion kunnanhallitus käsittelee Jääskön johtajasopimusta maanantaina. Sopimuksesta päättää kunnanvaltuusto myöhemmin toukokuun lopulla.