Hyppää sisältöön

Kajaanin Lehtovaarantiellä näkyy ihmisen vimma roskaamiseen – joku vie metsään tietokonepöytiä, tuoleja ja matkalaukkuja

Kajaanin kaupungilta kerrotaan, että ilmoituksia niin kutsutuista luvattomista kaatopaikoista tulee muutamia vuodessa. Enimmäkseen ne ovat paikkoja, joihin on jätetty talousjätteitä, eli oikeastaan ne ovat roskaantuneita alueita.

Kajaanin Lehtovaarantieltä on viikonlopun aikana löytynyt vasta sinne vietyjä kodin irtaimistoja ja roskaa. Kuva: Yle / Arto Loukasmäki

Keväällä lumien sulettua paljastuu myös niin sanottuja metsäkaatopaikkoja, jonne ihmiset ovat vieneet sinne kuulumatonta tavaraa.

Esimerkiksi Kajaanin Lehtovaarantien varresta on löytynyt viikonlopun jäljiltä vasta sinne vietyjä kodin irtaimistoja ja roskaa. Paikalle on jätetty muun muassa matkalaukkuja, tietokonepöytiä ja tuoleja.

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokympille tulee yhteydenottoja vastaavanlaisista paikoista, mutta niistä kannattaa kunnan tai kaupungin valvovalle jätehuollon viranomaiselle.

Kajaanin kaupungilta puolestaan kerrotaan, että ilmoituksia luvattomista kaatopaikoista tulee muutamia vuodessa. Enimmäkseen ne ovat paikkoja, joihin on jätetty talousjätteitä, eli oikeastaan ne ovat roskaantuneita alueita.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.