Hyppää sisältöön

Lentoyhtiö Norwegian aloittaa kesällä uudelleen Suomen-lennot

Yhtiö suunnittelee aloittavansa kesäkuun lopulla lennot Helsinki-Vantaalta pariinkymmeneen kohteeseen. Euroopan reittien lisäksi alkavat myös kotimaan sisäiset lennot Ouluun ja Rovaniemelle.

Norwegianin matkustajakone on ollut pysäköitynä Helsinki-Vantaalla talven ajan. Viimeisin reittilento koneella on lennetty elokuussa 2020, jolloin se kävi Trondheimissa. Liikenteeseen kone palaa kesäkuun lopulla. Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian uskoo suomalaisten kiinnostuksen lomailuun Välimeren alueella palaavan heinäkuussa, jos matkustamiseen liittyviä rajoituksia on siihen mennessä purettu. Yhtiö myy Helsinki-Vantaalta lentoja pariinkymmeneen kohteeseen, joista suurin osa on Espanjan, Kreikan ja Kroatian lomakohteita.

Lisäksi yhtiö aikoo aloittaa kesällä uudelleen lennot Ouluun ja Rovaniemelle. Talvikaudella vuorossa ovat myös reitit Ivaloon ja Kittilään.

– Helsinki-Vantaan aikatauluja päivitetään parhaillaan, ja on mahdollista, että joudumme tekemään pandemian takia joitakin muutoksia, sanoo Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Yhtiö aikoo aloittaa lennot Helsinki-Vantaalta kahdella matkustajakoneella, mutta koneiden ja reittien määrää on tarkoitus lisätä liikenteen elpyessä.

– Alkuvaiheessa koneissa on todennäköisesti norjalainen miehistö, mutta tutkimme muitakin vaihtoehtoja, sanoo Holmbergh Jacobsson.

Lentojen palautuminen vie vuosia

Norwegian lensi vielä huhtikuussa kymmenellä koneella pääasiassa Norjan sisäisiä lentoja. Matkustusrajoitusten purkautuessa yhtiö ennakoi saavansa tulevaksi kesäksi liikenteeseen jo 50 konetta, ja vuonna 2022 tavoitteena on lentää 70 matkustajakoneella.

Yhtiö ennakoi, että Euroopan sisäisten lentojen kysyntä palaa vuoden 2019 tasolle aikaisintaan vuonna 2023 tai 2024. Helsinki-Vantaalla yhtiön strategiana on palata kentän toiseksi suurimmaksi lentoyhtiöksi, jolloin se lentäisi Suomen sisäisten lentojen lisäksi Euroopan kohteisiin. Ennen koronapandemiaa lennetyistä reiteistä on tarkoitus palauttaa suurin osa.

Tappiollisiksi osoittautuneita kaukolentoja yhtiö ei kuitenkaan enää suunnittele, vaan saneerausohjelmansa mukaisesti yhtiö keskittyy vahvasti Pohjoismaiden markkinoihin.

Sen seurauksena Norwegian lakkauttaa esimerkiksi Espanjassa sijaitsevia tukikohtia, ja noin 1200 niissä työskennellyttä henkilöä irtisanotaan. Yhtiön omia koneita ja miehistöä jää Espanjassa vain Alicanten ja Malagan tukikohtiin, ja tukikohdat Barcelonassa, Gran Canarialla ja Teneriffan eteläisellä lentoasemalla suljetaan.

Lue lisää:

.
.